Integrál Pszichológia Képzés  ›   Tanáraink

Tanáraink

Riba Orsolya

Riba Orsolya a nevem. Integrál tanácsadó és Integrál Család- és Rendszerállító csoportvezető vagyok.
Már középiskolás koromban is lenyűgözött az emberi lélek rejtelme. Sokat ültem a város főterén, figyelve az embereket, és azon tűnődtem, vajon mi járhat a fejükben, milyen érzéseik lehetnek.

 

A pszichológia iránti érdeklődésem már ekkor megmutatkozott, és ez a kíváncsiság vezetett életem egyik legfontosabb döntéséhez, hogy 2019-ben beiratkoztam az Integrál Akadémiára.
 

Azóta is folyamatosan mélyítem az önismeretemet és szakmai tudásomat.
Az önismereti utam során ráébredtem arra, hogy mindannyian egyediek vagyunk, és különböző életfeladatokkal érkeztünk erre a világra. Bár más-más módon közelítünk meg élethelyzeteket, van valami közös, ami összeköt minket, és ez a szeretet.
Hiszem, hogy a legtöbben arra vágyunk, hogy elfogadjanak minket olyannak, amilyenek vagyunk, ezt a tapasztalatomat pedig fontos alapelvként alkalmazom a segítői tevékenységem során is.

Az egyéni üléseken többféle módszerrel dolgozom, amelyek hozzájárulnak a belső egyensúly megteremtéséhez és az önismeret mélyítéséhez. Az erőszakmentes kommunikáció, relaxáció, szimbólumok használata, valamint a családállítás eszközei mind segítenek abban, hogy közelebb
kerüljön önmagához a kliens és megtalálja a saját, hiteles megoldását.

A mozgás mindig is meghatározó szerepet töltött be az életemben. Korábban versenyszerűen kerékpároztam és futottam, az elmúlt években pedig a jóga képezi szerves részét a mindennapjaimnak. A jógában találom meg azt a harmóniát, ahol teljesen jelen tudok lenni a testemben, és kikapcsolhatom az elmémet. Ez a testi jelenlét az, ami miatt a családállítás is közel áll hozzám, hiszen ebben a módszerben is a testi érzékelés és a „mező” az, ami irányt mutat a folyamatban.

Csoportjaimon megtapasztalhatod, milyen érzés, amikor tisztelettel fordulunk az ősök felé, és ezáltal felszabadítjuk azokat az erőforrásokat, amelyek támogatják a belső fejlődést és gyógyulást.

 

Honlap: https://ribaorsolya.hu/