Integrál Pszichológia Képzés  ›   Tanáraink

Tanáraink

Tóth Szilvia

Integrál szemléletű mentálhigiénés szakember, pszichodráma vezető vagyok..

Életem felnőtt szakaszának első 10 évében az üzleti életben dolgoztam. Hazánk piacvezető lapkiadójánál építettem karriert, tapasztaltam, értem el sikereket, majd megfordult velem a világ és elindultam az önismeret útján, amely elvezetett ahhoz, hogy az egyensúlyt, a belső csendet, a hiteles önmagamat megtaláljam és újradefiniáljam magam a világban.

Egyik küldetésemnek tartom, hogy megosszam azt a tapasztalatomat az emberekkel, hogy az életünk kérdéseiben, elakadásaiban, útkereséseiben vannak Segítők, Csoportok, Mentorok, akik tartanak, átkísérnek a nehézségeken, megtámogatják fejlődésünket és inspirálnak, hiszen egészséges emberként az életünk változásai hoznak nehéz helyzeteket, olykor kényszerítenek változásokra, meghaladásra.

Dave Mearnst és Bian Thornt idézve „Mélyen hiszünk klienseink belső bölcsességében, és lehetőségeiben, a mi feladatunk, hogy olyan kapcsolatot nyújtsunk, amelyben ez a bölcsesség és lehetőség felszabadul és erősödik.”

Szemléletemben összeérnek a pszichológia alapvetései és a spirituális hagyományok. Az Integrál Akadémián és a Károli Gáspár Református Egyetem mentálhigiénés szakán sajátítottam el az értő, elfogadó figyelem, a Rogersi folyamatvezetés, az NLP módszereit. A képzések mellett pszichodráma, bodywork, családállítás és számos csoport tapasztalata formált és alakít folyamatosan a saját mélységeimben.

Korábbi fontos állomásaim voltak, az Ipsziláng Közösségi hely egyik megalkotójaként előadások, közösségi programok szervezése, dolgoztam az Integrál Europiean Conference teamjében és az Integrál Akadémia Mentorprogramjának társkidolgozója vagyok.

A Terápiás és Tiszta Kommunikáció Külsős Trénere vagyok, azaz az Akadémia falain kívül teszem elérhetővé, az Integrál Segítő Beszélgetés módszertanát segítő szakemberek számára.

Hozzám kapcsolódó programok jelenleg a Márvány Pszichológiai és Mentálhigiénés Központ és a Fotel Projekt társadalmi célú kezdeményezés megalapítása és szakmai vezetése.

Személyes honlapom: www.integralmentoring.hu