Integrál Pszichológia Képzés  ›   Tanáraink

Tanáraink

Szabó Attila

Szabó Attila integrál tanácsadó és haptoterapeuta vagyok. Egyéni foglalkozásokon és csoportos tréningeken támogatom a lelki elakadásokkal küzdőket és az önismeretben fejlődni vágyókat. Budapesten a Batthyány tér közelében, valamint Csobánkán várom a klienseimet. Ezen kívül terápiás kommunikációt tanítok az Integrál Akadémián és haptonómiát a Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület keretében..

Az integrál szemléletem azt jelenti, hogy egy lelki probléma megoldása során abban segítem klienseimet, hogy minél tágabban és pontosabban rálássanak a saját világukban a test-elme-lélek-szellem egységében fellépett egyensúlytalanságra. Azt vallom, hogy a lelki problémák a külső és belső, az egyéni és a kollektív, a racionális és az intuitív, a világi és a spirituális egyensúlyának megbomlásából fakadnak. Ezért előfordul, hogy kliensemmel egy pszichés elakadás felé a test – a szóma – felől közelítünk. Egyaránt használok mély, regresszív módszereket mint az aquatic healig vagy a haptonómia, és expresszív, testorientált technikákat, mint az Integrative Core Dynamics.

Tanácsadó két ok miatt vagyok: Egyrészt mert az életem során sok mindennel találkoztam, sok minden kellett átküzdenem magam és életem ezen történetei megannyi tanulsággal jártak. Másrészről, sok időt és energiát fordítottam és fordítok ma is a képzésemre, annak érdekében, hogy egyre kompetensebb és professzionálisabb segítséget nyújthassak.

Korábbi éveimben egy nagyvállalatnál dolgoztam, mint belső munkakultúra tanácsadó. Sok tapasztalatot szereztem abban, hogy milyen versenykörnyezetben, időszorításban, ellentétes érdekek közepette dolgozni. Tisztelettel néztem azokra az emberekre – és nagyon sokat tanultam tőlük - akik krízishelyzetekben is képesek voltak megőrizni lélekjelenlétüket, méltóságukat, emberségüket, együttműködő készségüket és így a felmerülő problémára kreatívan tudtak válaszolni.

Ma is az ember egyéni és társas világa a legfontosabb témám. Csodálattal tölt el, ahogyan a személyiség, a lélek kora gyermekkortól folyamatosan fejlődik, változik, és ahogyan kapcsolatba kerül egy másikkal. Fontosnak tartom feltárni nemcsak azt, ami a verbális, testi síkon megjeleníthető, hanem azt is, ami az elme és a lélek mélységeiben nyugszik. Ehhez nemcsak a "klasszikus" pszichológia beszélgetős módszereit, hanem napjaink legmodernebb testtudatos és imaginációs eljárásait is használom.

Két gyermekem van és egy kis pilisi faluban lakom. Szeretek játszani, alkotni, rendszerekben gyönyörködni, összefüggéseket meglátni, mélységekben és magasságokban borzongani. Szeretem megtapasztalni, ahogy a világ visszatükröződik bennem olyannak, amilyen.