Integrál Pszichológia Képzés  ›   Tanáraink

Tanáraink

Gosztonyi László

Már gyerekkoromban a rendszerek foglalkoztattak, bár akkor ezt még nem így neveztem. Szerettem volna megtudni, hogy a nagyi által eltett befőtteket miért csak akkor lehet kinyitni, ha vendégek jönnek, hiszen ilyenkor nekem kevesebb jut.

Érettségire ambícióim csökkentek, így pszichológiát végeztem, legalább azt lássam miként „működhet” egy ember. Ha nem jól teszi ezt, kórházba kerül, tehát ott dolgoztam. Klinikai szakpszichológus lettem.

Nagy lehetőséget jelentett számomra a családokkal foglalkozás. Mit lehet olyankor tenni, amikor a probléma a rendszer motorja? Barátaimmal képzéseket szerveztünk segítő foglalkozású embereknek. Megszerveztük és működtettük a Családterápiás Egyesületet.

Volt olyan rendszer is melyről egyre többet tudtam, mégse értettem, nyolc évig szociálpolitikával foglalkoztam, a családokat képviseltem.

1988-tól a családterápia mellett trénerként, coachként, saját cégben hasznosítom tapasztalataimat. Számomra azok az emlékezetes munkák, amelyekben én is tanulok annyit, mint a résztvevők.

Többek szerint megszállott tanulhatnékom van: az utolsó (igaz negyedik) MBA-s diplomámat csak azért szereztem, hogy jobban értsem, üzleti partnereim miket mondanak. Bár gyerekkori problémám megoldására még nincs teljesen kielégítő válaszom, a húsz év családterápiás foglalkozás során szerzett ismereteim alapján egyre jobban értem nagymamám intelmeit.

Email: gosztonyi.laszlo@rheatrening.hu
Honlap: www.rheatrening.hu, www.rhsys.hu