Integrál Pszichológia Képzés  ›   Tanáraink

Tanáraink

Bőr Róbert

Világ életemben két dolog érdekelt: az emberi lélek mélységei és az intimitás. Az életem központi szimbóluma ennek a két érdeklődésnek az illesztése lett. Gyermekként ennek nem voltam tudatában, így messziről kezdtem közelíteni a kapcsolatdinamika-, kommunikáció-, közösségépítés-, illetve az empátia fejlesztés területeihez: gépészmérnökként végeztem Debrecenben.

Az analitikus, algoritmikus gondolkodás, a precíz fogalomhasználat, illetve a rendszerek építésének szeretete meghatározó elemei maradtak a munkámnak.

 

2009-ben végeztem az Integrál Akadémia legelső évfolyamában, majd mediációt, resztoratív technikákat (olyan módszereket, amelyek segítségével közösségek tagjai helyre tudják állítani a kapcsolataikat, illetve konstruktív megoldásokat találnak a nehézségeik megoldására), csoportdinamikát, tranzakció analízist, erőszakmentes kommunikációt, recall healing-et és asztrológiát tanultam, illetve tanulok.

Ezek mindegyikében a megértés és együttműködés lehetőségeit, illetve eszközeit kutatom, fejlesztem.

Társalkotója vagyok a KapcsolatDinamika rendszerének, az Ölelő figyelem módszerének, illetve az Atrium szoftver családnak.

Az emberi lét közösségi, kapcsolati aspektusaival dolgozom:

- Azzal, ahogy az önbizalom és az önmagunkról alkotott képünk a kapcsolatainkon keresztül épül vagy törik darabokra, ahogy építjük vagy romboljuk egymást.

- Azzal, ahogy az emberi elme építi a világot, jelentést ad annak, s ahogy a konstruálás előbb szövetséggé, majd önigazolássá válik, akár pozitív, akár negatív értelemben.

- Azzal, ahogy a közösség élményéből és a közösségvállalásából erő születik, amelyen keresztül a magány és meg-nem-értettség összetartozás élménnyé, illetve hálává válik.

- Azzal, ahogy a minősítés- és elvárás mentes, érdeklődő figyelem ajtókat képes nyitni, amelyen átlépve fel tudunk szabadulni, át tudunk alakulni.

- Azzal, hogyan lehet a közelség védelmében nem-et mondani, távolságot tartani vagy kérni.

- Azzal, hogy az intim kapcsolat, a társ éppen olyan, mint a levegő: rá vagyunk utalva, ki vagyunk neki szolgáltatva. Ennek a kiszolgáltatottságnak, s az ebből születő esendőségnek az elismeréséből bizalom nyílhat, abból pedig a lehetőség, hogy közösségre, s abban megnyugvásra találjunk.

Jelenleg mentorként, trénerként, mediátorként, íróként és szoftverfejlesztőként is tevékenykedek Budapesten. Munkámban ötvözöm az emberi lét egyéni és társas, érzelmi, értelmi és intuitív oldalait, a minőségi figyelmet és az elmélyülést. Ezek mind erőforrások, melyek kiegészítik és támogatják egymást, illetve segítenek szót érteni a legkülönbözőbb emberekkel is.

A bemutatkozó oldalam:

https://kapcsolatdinamika.hu/kik-vagyunk/

A szemléletem alapjairól ebben a könyvemben olvashatsz bővebben:

https://kapcsolatdinamika.hu/kommunikaciodinamika/

 

Az Integrál Akadémián KapcsolatDinamikai modelleket, illetve tranzakcióanalízist tanítok. Számomra mind a két, egyébként rokon szemlélet különösen kedves. Mindig örülök, hogy hozzájárulhatok ahhoz, hogy ezekből mások is gazdagodjanak.