Integrál Pszichológia Képzés  ›   Tanáraink

Tanáraink

Paulinyi Tamás

"1962-ben születtem Budapesten. Iparművészeti végzettségem alapján 1990-ig elsősorban kerámikus művészként dolgoztam, emellett más művészeti ágakban (fotó, színház, szépirodalom) is képeztem magam.

1989-ben régről erősödő érdeklődésem és az akkor hozzáférhetővé vált parapszichológiai szakirodalom hatására, képzett szakemberek közreműködésével egy kísérleti laboratóriumot hoztam létre, ahol a telepátia és rokonjelenségei témakörben indítottam vizsgálatokat. Ugyanebben az évben kezdtem foglalkozni drogfelvilágosító riportok és anyagok készítésével, preventív és rehabilitációs célzattal. 1990-ben alapító tagja lettem a Dr. Gerevich József által elnökölt Magyar Narkológiai Társaságnak.

Ugyancsak 1990-ben csatlakoztam a Dr. Egely György vezette Magyar PARA-Kutatási Tudományos Társasághoz, aminek később másfél éven át főtitkára voltam. Itt elsősorban előadások szervezésével, illetve kutatócsoportok felállításával foglalkoztam. Ebben az időszakban kezdtem meg a parapszichológiával kapcsolatos felvilágosító előadásaimat, amelyeket népszerűsítő és szakmai jelleggel különböző fórumokon mind a mai napig folytatok, ill. önismereti tanfolyamokon oktatok.

Publicistaként 1994 óta a testi-lelki egészség útjait hirdető Új Elixír Magazin állandó szerzőjeként, illetve más lapok időszakos szerzőjeként dolgozok. 1997-től a Természetgyógyász Magazin szakértő munkatársa, 1998 óta pedig az Új Elixír szakmai szerkesztőbizottságának tagja is vagyok, továbbá 2001 tavasza óta a SZINTÉZIS irodalmi, filozófiai folyóirat főszerkesztői munkáját végzem, ill. 2002 tavaszán a Magyar Újságírók Országos Szövetségének is tagja lettem.

1997 őszétől az integrált emberi megismerés oktatására létrehozott, Szepes Mária és prof. László Ervin fővédnöksége alatt működő SZINTÉZIS Szabadegyetem igazgatójaként és előadójaként is dolgozom. A SZINTÉZIS Egyesületnek elnöke, illetve annak keretein belül vezetője vagyok az iskola Sámándob csoportjának és az országszerte népszerű TAIKO dobkörének, illetve a SZINTÉZIS Pszi Labornak. (A SZINTÉZIS Egyesület munkájáról bővebben a függelékben) 1999 márciusától a Magyar Televízió integratív emberi megismerést célzó, Lőrincz Gabriella által szerkesztett VILÁGOKON ÁT című TV sorozatában mint szakértő-szerkesztő veszek részt.

Legfőbb munkáimat jelenleg a SZINTÉZIS Szabadegyetem vezetési, illetve a SZINTÉZIS Labor szervezési és kutatási feladatai jelentik. Bővülő ismeretterjesztői tevékenységeim mellett, a közeljövőben megjelenő szakmai és szépirodalmi munkáimon is dolgozom."