Aktuális

Aktuális

Ingyenes, interaktív nyílt nap 2019. szeptember 6-án! - Ismerj meg bennünket!


A nap, ahol az ember van a középpontban

 

Ingyenes, interaktív nyílt nap az Integrál Akadémián!
2019. szeptember 6.

A XX. század végére a világ nagyon megváltozott. Az addig elkülönülten létező, soha nem keveredő kultúrák elkezdtek érintkezni egymással és mára a világ egy globális, színes kavalkáddá változott, amit globális kommunikáció kísér.

 

                     

 

Az emberiség tudásának, önfejlesztő és világjobbító módszereinek rendszerezésére Ken Wilber megalkotott egy globálisan integrált, egységes, átfogó modellt, amely segít eligazodni a világ kínálatában. Ez az integrál szemlélet vagy integrál pszichológia, amely modell segítségével lehet, hogy sikeresebben tudunk megküzdeni a XXI. század összetett problémáival.

 Az integrál szemlélet szintézisbe foglalja a nyugati és keleti tudományos, filozófiai, valamint pszichológiai irányzatokat. Négy dimenzióban integrál:

- idői integráció: az ősi (premodern), modern, posztmodern és poszt-posztmodern korszakok tanait integrálja,
- téri integráció: a Föld valamennyi pontján létező tudást lefedi. K és NY, É és D tudását ötvözi, magába foglalja a nyugati pszichológiai irányzatok, a keleti spirituális tanok, az északi eszkimók kultúráját és a dél-amerikai indiánok hitvilágát is,
- integrálja a megközelítésmódokat, vagyis a tudományt és a spiritualitást,
- integrálja a pszichológiai irányzatokat.

 

 

 

Integrált világkép

E szemlélet szerint az ember integrált része a Kozmosznak, testileg, szellemileg és lelkileg is. Ahhoz, hogy megértsük az ember lelki működését és pszichológiáját, ismernünk kell a Kozmosz alapelveit, valamint evolúcióját, amibe illeszkedik. Ez adja meg azt az értelmezési keretet, ami az emberi elme létezésére és működésére magyarázattal szolgálhat.

Az evolúció jelenleg az emberi tudatban zajlik, és nem a biológiai világban. A tudati fejlődés alsóbb szintjeivel a pszichológia foglalkozik, az ezután következő spirituális szintekkel pedig a spirituális tradíciók és azok gyakorlói. Ebből látszik, hogy a pszichológia és a spiritualitás nem két egymástól független dolog, hanem ugyanannak a fejlődési létrának különböző szintű fokai.

 

Ahol te magad is integrált emberré válhatsz

 

 

Olyan korban élünk, ahol a Föld minden tudása az emberi pszichéről elérhetővé vált számunkra. Elérhetőek a keleti spirituális hagyományok, a sámánok tudása, a különböző vallások rituáléi, az emberi gondolkodásról és viselkedésről szóló tudományos kutatások eredményei. Az, hogy hozzájuk férünk, önmagukban nem teremti meg sem a külső, sem a belső békét. Meg kell ismernünk a bennük rejlő tudást, és ezt a tudást tudni kell megfelelően használni.

Ken Wilber munkásságán alapuló integrál pszichológia szakértői módon kapcsolja össze mindezt a tudást egy teljes spektrumú emberképet létrehozva, ugyanis az emberi psziché és lélek egyetemesek a világon élő összes emberben, csak a különböző kultúrák, korok és irányzatok a maguk sajátos módján közelítették meg. Most, hogy elérhetővé vált mindez a tudás, képesek vagyunk megalkotni a térképet is, amely ezt a tudást összekapcsolja.

 

 

Az Integrál Akadémia azért nyitotta meg kapuit 13 évvel ezelőtt, hogy a hozzád hasonló változni és fejlődni vágyó útkeresőket segítse egy intelligens, egymásra épülő képzés lehetőségével. Az integrál pszichológia szak elméleti és gyakorlati képzésrendszerének keretén belül te magad is a tudati fejlődés egy magasabb állomására léphetsz.

Nálunk ehhez egy helyen találod meg az elméletet, a sajátélményű önismeretet, csoporttársaid körében a támogató közösséget, valamint a szakértői lelki segítés technikáját, a terápiás kommunikációt. Az Integrál Akadémián úgy válhatsz az integrál pszichológia szakértőjévé és hiteles integrál tanácsadóvá, hogy tudásod nem csak az elsajátított anyagból, de a belső úton megélt saját tapasztalatodból is táplálkozik.

Ha eldöntötted, hogy elindulsz velünk ezen az úton, négy segítőtársat adunk melléd kísérőnek:

1. izgalmas KÖZÖSSÉGET, ami a fejlődésed kulcsa,
2. valódi ÖNISMERETET, ami a hitelességed kulcsa,
3. PSZICHOLÓGIAI és SPIRITUÁLIS tudást, ami a megértésed kulcsa,
4. TANÁCSADÓI GYAKORLATOT, ami a szakmai készséged kulcsa.

Regisztrálok a nyílt napra
Vezetéknév
Keresztnév

Az Integrál Akadémia képzését úgy építettük fel, hogy megtanítson globálisan, integrál módon gondolkodni és érezni, valamint ebben a szemléletben dolgozni az emberekkel.

Ehhez egyrészt egy tudásalapot ad a vallások, spirituális irányzatok és a nyugati pszichológia ismereteiről, és mindezt összekapcsolja egy egységes emberképben, ugyanis ahol a pszichológia véget ér, ott folytatja a spiritualitás és ahová a spiritualitás nem néz, azt górcső alá veszi a pszichológia.

Az Integrál Akadémia második évtizede töretlenül zajló integrál pszichológia képzésén az emberiség eddig összegyűjtött pszichológiai és spirituális tudását adjuk át érthető, integrált egységként.

 

Ez a képzés, Magyarországon egyedülálló módon túllép a pusztán elméleti oktatás keretein és gyakorlati csoportnapokon vezet be az önismeret sajátélményű tapasztalatába.

 

Az elméleti, valamint gyakorlati önismereti és spirituális tudás együttese adja azt a képességet a kezedbe, amivel a folyton nyüzsgő és változó külső világ ellenére megtalálod magadban a stabil, állandó középpontot, amire életedet minden körülmények között építheted.

Az Akadémia egyik küldetése, hogy a nálunk megszerzett tudást átadd a környezetednek és a tőled segítséget kérőknek, ezért a képzés részeként felkészít a hiteles integrál tanácsadói gyakorlatra. Diákjaink közül sokan fő hivatásként választják a későbbiekben ezt a lelki segítői tevékenységet.

 

Izgalmasan hangzik?

 

Tanuld meg nálunk ezeket az ismereteket, légy tudatában mi zajlik benned és más emberekben – akár mint útkereső, önfejlesztő, kibontakozó, ébredő személy, akár mint lelki szakember, segítő, terapeuta!

Regisztrálok a nyílt napra
Vezetéknév
Keresztnév

 

Mi történik az Integrál Pszichológia képzésen?

A képzés végére átfogó elméleti tudásod lesz az integrál szemléletről, a pszichológia és a spiritualitás gyakorlatban is alkalmazható tanításairól, továbbá gyakorlati technikai kiképzettséged és tudásod lesz az integrál szemléletű tanácsadói szintű terápiás munkára. Ehhez egy két éves, beszélgetési technikákat és módszereket tanító, gyakorlati tréninget építettünk be a képzésbe. A képzés része továbbá a sajátélményű terápiás folyamat és a spirituális gyakorlás megtapasztalása is, amely egy tetszőlegesen választható meditációs elvonulást jelent a három év alatt.

 

Nálunk az évfolyam egyben egy különleges közösséggé is válik a személyiségfejlesztő, terápiás, szép és bemélyült együttléteknek köszönhetően, amely az integrált személyiséggé válásnak az egyik kulcsa. Külön figyelmet fordítottunk arra, hogy az előadók és csoportvezetők terápiás és gyakorlati alkalmakkor visszautaljanak az elméletre és viszont. Egy integrál tanácsadó akkor hiteles, ha bizonyos személyiségfejlődésen is keresztülmegy, és a személyisége és képességei sugározzák azt, amit az elméletben vall.

 

MIT KÍNÁL AZ INTEGRÁL AKADÉMIA? (Kattints ide!)

 


Szeptemberben indul a következő évfolyamunk az Integrál Pszichológia Szakon.
Ha úgy érzed, hogy itt az idő, hogy Te is részese legyél, akkor csatlakozz hozzánk!

 

Az ingyenes nyílt nap keretében megismerheted az integrál világképet, és a nemzetközi szinten is egyedülálló Integrál Pszichológia képzés menetét és módszertanát. Találkozhatsz velünk és megtapasztalhatod a hangulatot, amelyben tanulunk.

 

Gánti Bence szakmai vezető, továbbá a felsőéves hallgatóink és terapeutánk által facilitált gyakorlatok keretében ízelítőt kapsz az integrál elméletről, önismereti munkáról és az integrál közösségre jellemző légkörről.

 

 

A Nyílt Nap programja

16.00-17.00 Regisztráció
17.00-19.10 NYÍLT NAP bemutató Gánti Bence és az Integrál Akadémia vezetőinek és hallgatóinak közreműködésével

  • Bemutatkozás
  • Az integrál szemlélet ismertetése
  • Közös élmény-ízelítő workshop gyakorlatok
  • Az Integrál Pszichológia képzés bemutatása
  • Kérdések

19.10-19.30 Szünet
19.30-21.00 Sajátélményű önismereti terápiás munka bemutató

 

Időpont: 2019. szeptember 6., péntek, 16.00-21.00 (16.00-17.00 regisztráció)
Helyszín: Moha Rendezvényház, Moha 300 terem (Budapest XIV., Gizella út 42-44.)

Regisztrálok a nyílt napra
Vezetéknév
Keresztnév

FIGYELEM! 5 % KEDVEZMÉNYT ADUNK A TANDÍJBÓL 2019. AUGUSZTUS 31-IG!


Ha már eldöntötted, hogy beiratkozol hozzánk, akkor érdemes most leadni a jelentkezésed. Ha augusztus 31-ig befizeted a tandíjat, akkor 5 % kedvezményt adunk az I. év 1. féléves tandíjából.

A kedvezményt a következő feltételek mellett biztosítjuk:
- Leadod a jelentkezési lapot auguszus 23-ig.
- Részt veszel a felvételi beszélgetésen augusztus 31-ig, a meghirdetett időpontokban.
- Befizeted a kedvezményes tandíjat augusztus 31-ig.

 

További információ:
Tanulmányi kérdésekben: Szűcs Andrea, info@integralakademia.hu, +36-30-225-3032
Nyílt nappal kapcsolatban: Varga Eszter, varga.eszter@integralakademia.hu, +36-30-225-8055