Aktuális

Aktuális

Szeptemberben indul a következő évfolyam! - Ingyenes, interaktív nyílt nap 2017. szeptember 8-án!


Értéket találni nehéz időkben

Ingyenes, interaktív nyílt nap az Integrál Akadémián!
2017. szeptember 8.

 

"Ha valakit olyannak látsz, amilyen éppen most, ezzel visszatartod őt fejlődésében.
De ha olyannak látod, amilyenné lehetne, ezzel előre segíted őt életútján."
Goethe

 

 

Olyan korban élünk, ahol a Föld minden tudása az emberi pszichéről elérhetővé vált számunkra. Elérhetőek a keleti spirituális hagyományok, a sámánok tudása, a különböző vallások rituáléi, az emberi gondolkodásról és viselkedésről szóló tudományos kutatások eredményei. Az, hogy hozzájuk férünk, önmagukban nem teremti meg sem a külső, sem a belső békét. Meg kell ismernünk a bennük rejlő tudást, és ezt a tudást tudni kell megfelelően használni. 

Ken Wilber munkásságán alapuló integrál pszichológia szakértői módon kapcsolja össze mindezt a tudást egy teljes spektrumú emberképet létrehozva, ugyanis az emberi psziché és lélek egyetemesek a világon élő összes emberben, csak a különböző kultúrák, korok és irányzatok a maguk sajátos módján közelítették meg. Most, hogy elérhetővé vált mindez a tudás, képesek vagyunk megalkotni a térképet is, amely ezt a tudást összekapcsolja.

Az Integrál Akadémia képzését úgy építettük fel, hogy megtanítson globálisan, integrál módon gondolkodni és érezni, valamint ebben a szemléletben dolgozni az emberekkel. Ehhez egyrészt egy tudásalapot ad a vallások, spirituális irányzatok és a nyugati pszichológia ismereteiről, és mindezt összekapcsolja egy egységes emberképben, ugyanis ahol a pszichológia véget ér, ott folytatja a spiritualitás és ahová a spiritualitás nem néz, azt górcső alá veszi a pszichológia.

Két agyunk van, az ész és a szív gondolkodása. Integrál módon akkor gondolkodunk, ha egyszerre képesek vagyunk gondolkodni "mindkét agyunkkal", és így válik a gondolkodásunk teljessé. Az integrál szemlélet a szív és az ész házasságát jelenti és nem csak a házasságukat, hanem egy olyan együttélést is, amelyben mindkét fél szabadon kibontakozhat, anélkül, hogy elnyomná a másikat. Ez lehetséges: az integrál pszichológia által tanuljuk elfogadni és szeretni magunkat és a világot is.

 

 

Itt meghallgathatod Gánti Bencével, az Integrál Akadémia alapítójával a Sláger Rádióban készült interjút, amelyből még többet megtudhatsz az integrál szemléletről.

 

Izgalmasan hangzik?

 

Tanuld meg nálunk ezeket az ismereteket, légy tudatában mi zajlik benned és más emberekben – akár mint útkereső, önfejlesztő, kibontakozó, ébredő személy, akár mint lelki szakember, segítő, terapeuta!

extform/19

 

Mi történik az Integrál Pszichológia képzésen?

A képzés végére átfogó elméleti tudásod lesz az integrál szemléletről, a pszichológia és a spiritualitás gyakorlatban is alkalmazható tanításairól, továbbá gyakorlati technikai kiképzettséged és tudásod lesz az integrál szemléletű tanácsadói szintű terápiás munkára. Ehhez egy két éves, beszélgetési technikákat és módszereket tanító, gyakorlati tréninget építettünk be a képzésbe. A képzés része továbbá a sajátélményű terápiás folyamat és a spirituális gyakorlás megtapasztalása is, amely egy tetszőlegesen választható meditációs elvonulást jelent a három év alatt.

 

Nálunk az évfolyam egyben egy különleges közösséggé is válik a személyiségfejlesztő, terápiás, szép és bemélyült együttléteknek köszönhetően, amely az integrált személyiséggé válásnak az egyik kulcsa. Külön figyelmet fordítottunk arra, hogy az előadók és csoportvezetők terápiás és gyakorlati alkalmakkor visszautaljanak az elméletre és viszont. Egy integrál tanácsadó akkor hiteles, ha bizonyos személyiségfejlődésen is keresztülmegy, és a személyisége és képességei sugározzák azt, amit az elméletben vall.

 

MIT KÍNÁL AZ INTEGRÁL AKADÉMIA? (Kattints ide!)

 


Szeptemberben indul a következő évfolyamunk az Integrál Pszichológia Szakon.
Ha úgy érzed, hogy itt az idő, hogy Te is részese legyél, akkor csatlakozz hozzánk!

 

Az ingyenes nyílt nap keretében megismerheted az integrál világképet, és a nemzetközi szinten is egyedülálló Integrál Pszichológia képzés menetét és módszertanát. Találkozhatsz velünk és megtapasztalhatod a hangulatot, amelyben tanulunk.

 

Gánti Bence szakmai vezető, továbbá a felsőéves hallgatóink és terapeutánk által facilitált gyakorlatok keretében ízelítőt kapsz az integrál elméletről, önismereti munkáról és az integrál közösségre jellemző légkörről.

 

 

A Nyílt Nap programja

16.00-17.00 Regisztráció
17.00-19.10 NYÍLT NAP bemutató Gánti Bence és az Integrál Akadémia vezetőinek és hallgatóinak közreműködésével

  • Bemutatkozás
  • Az integrál szemlélet ismertetése
  • Közös élmény-ízelítő workshop gyakorlatok
  • Az Integrál Pszichológia képzés bemutatása
  • Kérdések

19.10-19.30 Szünet
19.30-21.00 Sajátélményű önismereti terápiás munka bemutató

 

Időpont: 2017. szeptember 8., péntek, 16.00-21.00 (16.00-17.00 regisztráció)
Helyszín: Moha Rendezvényház, Moha 300 terem (Budapest XIV., Gizella út 42-44.)

extform/19

FIGYELEM! AZ INGYENES NYÍLT NAP KERETÉBEN 5 % KEDVEZMÉNYT ADUNK A TANDÍJBÓL 2017. AUGUSZTUS 31-IG!


Ha már eldöntötted, hogy beiratkozol hozzánk, akkor érdemes most leadni a jelentkezésed. Ha augusztus 31-ig befizeted a tandíjat, akkor 5 % kedvezményt adunk az I. év 1. féléves tandíjából.

A kedvezményt a következő feltételek mellett biztosítjuk:
- Leadod a jelentkezési lapot auguszus 24-ig.
- Részt veszel a felvételi beszélgetésen augusztus 31-ig, a meghirdetett időpontokban.
- Befizeted a kedvezményes tandíjat augusztus 31-ig.

 

További információ:
Tanulmányi kérdésekben: Harkai Szilvia, info@integralakademia.hu, +36-30-225-3032
Nyílt nappal kapcsolatban: Bobák Szilvia, bobak.szilvia@integralakademia.hu, +36-30-225-8055