Aktuális

Aktuális

Az integrál pszichológia ismeretei - 2 napos előadás online közvetítéssel!


MÁJUS 13-14-én kétnapos előadás keretében az INTEGRÁL PSZICHOLÓGIA első két nagy témaköre kerül kifejtésre, ezúttal webináriumon is!
Megismerheted a kvadránsokat a hozzákapcsolódó evolúciós tannal, valamint a tudatfejlődés szintjeinek integrált modelljét.

 

 

A tudatfejlődés szintjei - mire jó ez neked?

Bár nagyon csábító a fejlődési szintek ismeretét arra használni, hogy a jó, jobb, még jobb, rossz, még rosszabb kategóriákat ráhúzzuk az egyes szintekre vagy embertársainkra, a fejlődéselméletek ismeretének igazából nem ez a célja. Minden fejlődési modell egy térkép önmagunkhoz és ahhoz, hogy észrevegyük az életünkben felmerülő mintázatokat.

Wilber több tucat fejlődési modellt hasonlított össze és rakott egymás mellé, hogy meglássa bennük a közös vonásokat, amelyek igazak minden ember fejlődésére kultúrától, családi háttértől, nemtől és kortól függetlenül. A tudat fejlődési szintjei egyetemesek.

Az egyes szinteket nevezhetnénk a tudatunk "formáinak" is, ugyanis ezeken a formákon keresztül nézünk a világra és értelmezzük azt. Az egyik formából a dominanciát látjuk és az erő függvényében értelmezzük önmagunkat - akkor jutok előre, ha erősebb vagyok a másiknál, vagy én dominálok, vagy ő. Egy másik formából  a szerepek, szabályok a legfontosabbak és azokon keresztül definiáljuk magunkat. Egy következő formája a tudatunknak a ráción keresztül értelmezi a világot, és csak azt tartja relevánsnak, amit logikával, tudománnyal és bizonyítékokkal magyarázni lehet. És vannak további formák, amelyek egyre komplexebb gondolkodást tesznek lehetővé, amitől az életünk egyre tágasabbá és szabadabbá válik, hiszen egyre több szemszöget tudunk felvenni és értelmezni.

 

Rendszerszemléletű pszichológia

Terapeutaként, coach-ként vagy segítőként állandóan szembetalálkozol az emberi psziché komplexitásával. Mindegyik modell, elmélet vagy gyakorlati rendszer ennek a komplexitásnak egy bizonyos részét képezi le, ezért van az, hogy minél többet ismersz belőlük és minél több tapasztalásod van, annál ügyesebben navigálsz a kliens/ügyfél világában és kíséred őt az útján.

Érdekelne, hogy rendszerezve lásd át ezt a komplexitást? Akár a nyugati pszichológia által létrehozott ismeretanyagot nézzük, akár a keleti spirituális hagyományok meditációs ismereteit: mindkettő ugyanott ér össze - mindkettő az emberi tudattal foglalkozik és annak emelésével. Ahol a nyugati pszichológia befejezi, ott folytatják a keleti hagyományok. A kettő összefügg és az integrál pszichológia egy érthető rendszerszemléleten keresztül kezeli őket.

 

Miről szól a hétvége?

Május 13-án, szombaton a wilberi tannal foglalkozunk: a holonok és az evolúció ismereteivel, majd ebből kibomlik a négy kvadráns, amit most mélyebben megismerünk, a nap vége felé pedig csoportos gyakorlatot is végzünk a témával.

Május 14-én, vasárnap pedig az integrál lényegére térünk: a létramodell részletes kifejtésére, a fejlődési szintek megismerésére. Ez a legfontosabb része az integrál pszichológiának.

Végigvezetünk téged minden szinten, az egész nap erről fog szólni. Ez egyben a saját történeted is: ami eddig történt veled, ami most történik veled, és ami mint lehetőség előtted áll. Vagyis a szintek megismerése egyben egy önismereti kontempláció, és egyben az emberekről való tanulás is. Kint és bent együtt. Én és mások. A társadalmak, kultúrák, politika, stb. (alsó kvadránsok) megértéséhez is először a belső egyéni pszichológiát kell megérteni (a bal felső kvadráns létramodellje), hiszen a kultúra és a társadalom annak a kivetülése.

 

Tágítsd az ismereteidet az integrál szemlélettel!

 

Részletek és regisztráció:

Május 13. szombat, 9.00-18.00
Az integrál pszichológia ismeretei 2. - evolúció, holonok, négy kvadráns
Előadó: Gánti Bence integrál szemléletű pszichológus, klinikai szakpszichológus
Helyszín: Park Inn Hotel, Soda terem (Budapest XIII., Szekszárdi u. 16-18.)

Május 14. vasárnap, 9.00-17.00
Az integrál pszichológia ismeretei 3. - a tudatfejlődés egyetemes szintjei
Az integrál pszichológia ismeretei 4. - a tudatfejlődés szintjeiből fakadó lélektani és spirituális törvények
Előadó: Gánti Bence integrál szemléletű pszichológus, klinikai szakpszichológus
Helyszín: Magnet Közösségi Ház, Juhar terem (Budapest VI., Andrássy út 98.)

 

Belépő személyes részvétel esetén (egy napra): egész napra 9.000,- Ft, félnapra 4.500,- Ft
Részvételi díj webinárium esetén egy napra: 7.450,- Ft

A jegyzet ára, ha szeretnéd megvásárolni:
Az integrál pszichológia ismeretei 2.: evolúció, holonok, négy kvadráns: 250,- Ft
Az integrál pszichológia ismeretei 3.: a tudatfejlődés egyetemes szintjei: 1.020,- Ft

Ha mindkét napra jelentkezel, a jegyzeteket ajándékba adjuk neked.
 

Technikai részletek

A részvételi díjat átutalással vagy személyesen tudod befizetni. Ha személyesen veszel részt az előadáson, a belépőt az előadás előtt a helyszínen is meg tudod vásárolni.

Átutalás esetén:
Kedvezményezett neve: Integrál Impulzus Kft.
Kedvezményezett bankszámlaszáma: (MagNet Bank) 16200106-11564272-00000000
Közlemény: az előadás dátuma + jegyzet (ha azt is kéred)
Kérjük, hogy céges utalás esetén, illetve ha nem a saját számládról utalsz, a közleményrovatban tüntesd fel a neved!

Személyesen:
Integrál Akadémia Tanulmányi Irodájában, hétfőtől péntekig 9.00-16.00 óráig
Cím: 1024 Budapest, Lövőház u. 24. II. emelet 2/a.
Kérjük, hogy személyes befizetés esetén egyeztess velünk időpontot a +3630-225-3767-es telefonszámon!

Ha webináriumon keresztül veszel részt az előadáson és az előadás előtti pénteken utalsz, küldj egy átutalási igazolást a bobak.szilvia@integralakademia.hu email címre, mert az átutalások átfutatási ideje miatt nem biztos, hogy megérkezik hozzánk időben. A részvételi díj beérkezése után elküldjük a webináriummal kapcsolatos információkat és a belépéshez szükséges linket.

 

Tekints bele ingyen a közvetítésbe!
 

Ha szeretnéd kipróbálni, hogy milyen webináriumon keresztül részt venni az előadáson, akkor jelentkezz, és a május 13-i előadásunk első szünetig tartó 1-1,5 órás részét ingyen megnézheted.

Itt találod a linket az ingyenes részhez: https://zoom.us/j/388857197


Egy egyszerű regisztrációs felület fog megjelenni, ahol add meg az email címedet és a nevedet, majd kattints a Join Webinar gombra! Ha először használod a zoomot, akkor kérni fogja, hogy töltsd le az ehhez szükséges alkalmazást.
A virtuális előadóterem szombaton 8.45-kor nyílik meg, ezt követően lesz lehetőség belépni az előadásra.

A webináriumon 100 fő tud részt venni, így ha szeretnéd biztosítani a helyedet, regisztrálj be az alábbi felületen és válaszd az Előadások közül 05.13. - Az integrál pszichológia ismeretei 2. rész - ingyenes (web) elnevezésűt!

Ha úgy döntesz, hogy szeretnéd az előadás további részét is megnézni, akkor szünetben elküldjük neked a további rész közvetítéséhez szükséges linket.

 

A jelentkezéshez töltsd ki az alábbi regisztrációs felületet! Válaszd ki, hogy melyik előadáson szeretnél részt venni! Többet is választhatsz.

extform/17

 

Ha szeretnél többet megtudni az integrál pszichológiáról és az arra épülő 3 éves képzésünkről, gyere el a június 2-i ingyenes NYÍLT NAPUNKRA!
(Kattints ide!)

 

További információ és jelentkezés: Bobák Szilvia, bobak.szilvia@integralakademia.hu