Aktuális

Aktuális

2015 Novemberi Hírlevél


Tartalom

  • Meghívunk, hogy töltsd velünk a Szilvesztert! – Szilveszteri Integrál Tábor 2015. december 28-tól 2016. január 2-ig.
  • Elérhető a Ken Wilber otthonában folytatott beszélgetés!
  • Hallottad, hogy lélektani flashmob volt az Erzsébet téren? – a Híradó és a HVG beszámolója a szemkontaktus kísérletünkről
  • Színes hírek a nagyvilágból: 200 éves szerzetest találtak Mongóliában / 3 év elvonulás férfiaknak családalapítás előtt / Hogy néz ki belülről a világ legnagyobb bioboltja?
  • Novemberi előadások: folytatódik a spirituális hagyományokat bemutató és a pszichopatológia sorozatunk, és foglalkozunk a szelf-fejlődéssel a preperszonális, perszonális és transzperszonális szinteken

 

Meghívunk, hogy töltsd velünk a Szilvesztert! – Szilveszteri Integrál Tábor 2015. december 28-tól 2016. január 2-ig.

 

 

Az évvége közeledtével talán benned is felmerül a kérdés: mit csinálj Szilveszterkor? Kikkel, hogyan töltsd együtt az év utolsó napját?
Lehet, hogy szívesen visszavonulnál, és az is lehet, hogy éppen egy hatalmasat buliznál. Lehet, hogy szívesen ráhangolódnál, lehet, hogy többed magaddal lennél, és az is lehet, hogy
jól esne egyedül lenni és csendben meditálni.

Mindezt megtalálod a Szilveszteri Integrál Táborban!
TARTS VELÜNK, S TÖLTSD 2015 SZILVESZTERÉT JÓ CSAPATBAN!

Részetekért és regisztrációért KLIKKELJ IDE!


 

Elérhető a Ken Wilber otthonában folytatott beszélgetés!

Ahogy azt korábban említettük, október 10-én élő beszélgetést láthattak a résztvevők Ken Wilber otthonából, Denverből. A beszélgetés kis létszámú, meghívott közönség körében zajlott, a helyszínen és a 3 órás beszélgetés alatt kérdéseket is fel lehetett tenni Kennek.

Jó hírünk van! Ha lemaradtál a beszélgetésről, a videót ITT tekintheted meg.


 

Hallotad, hogy lélektani flashmob volt az Erzsébet téren? – a Híradó és a HVG beszámolója a szemkontaktus kísérletünkről

2015. október 15-én a világ számos nagy városában, többek között Budapesten is, egy érdekes szemkontaktus kísérlet zajlott. Az eseményt a Liberators International kezdeményezte egy egyszerű Facebook esemény megosztással és felhívással a csatlakozásra. Egy csapat ausztráliai fiatal áll a kezdeményező szervezet mögött, akik azt tűzték ki célul, hogy hűen a nevükhöz felszabadítják az emberi lelket. Számos magán és nyilvános helyen kezdeményeznek olyan megmozdulásokat, amelyek nemtől, kortól és háttértől függetlenül bevonják a résztvevőket, hogy a saját bőrükön tapasztalják meg az őszinte emberi kapcsolódást.

Az eseményen mi is részt vettünk.

Hogy kerültünk oda, milyen volt és hogy éreztük magunkat? Kiderül Pőcz Adriana, másodéves hallgatónk, a kísérletben való részvételünk szervezőjének írásából.

„Én is a Facebookon találkoztam az esemény videójával. Azonnal megfogalmazódott bennem egy vágy, hogy jó lenne részt venni valami hasonlóban, ha lenne nálunk is. Gánti Bence
rövidre zárta a kérdést: “Ha megszervezed, akkor lesz. Mit szólnál, ha az Integrál Akadémiával együtt, a te vezetéseddel megszerveznénk?” Így történt, hogy az Integrál Akadémiával közösen elkezdtem szervezni a Budapesti szemkontaktus kísérletet.”
Tovább a teljes cikkre…


 

Színes hírek a nagyvilágból

200 éves szerzetest találtak Mongóliában

Borzongató helyzet: 200 éves szerzetest találtak Mongóliában, de nem tudják megmondani, hogy él és meditál, vagy halott és mumifikálódott.

Az idős (élő) mongol szerzetesek szerint él és mély meditációban van. Sőt a Dalai Láma személyes orvosa is nyilatkozott: szerinte az ún. Tukdam állapotban van, ami egy mély meditatív transz. Ezért nem merik felboncolni az orvosok.

Bővebben a BBC riportjában ITT olvashatsz erről. 

 

 

Minden férfinak 3 év volt kötelező! De miből is?

Burmában ősidőktől fogva: “A család minden férfi tagjának legalább három évre be kellett vonulnia a szerzetesrendbe, hogy kapjanak egy erős pszichológiai tréninget, és megismerjék a buddhista értékrendet. Amikor a britek bevonultak az országba, az ő elképzeléseiknek ez nem felelt meg, és lerövidítették az elvonulás idejét.” (3 hónapra – a szerző) – mondja dr. Khammai Dhammasamit, az Angliában élő burmai buddhista szerzetes.

Minden férfi az egész országban 3 évre bevonult szerzetesnek, és utána ment haza családot alapítani. ‘Államilag kötelező’ volt, hogy egy családos férfinak megfelelő szellemisége legyen – ez képezte a társadalom alapját.
Tovább a teljes cikkre…

 

 

Hogy néz ki belülről a világ legnagyobb bioboltja?

Hogy néz ki Amerikában egy biobolt? Ott kezdődik, hogy akkora, mint nálunk egy fél, vagy egész Auchan, csak minden bio. És minden van. És minden darab csúcsminőség.

Nézd meg a teljes albumot!

Az épületek tetején napelemek vannak, azaz önellátó energiával működik. 35 éve létezik így. A Whole Foods maga az életenergia fellegvára. Lenyűgöz, hogy mire képes az ember, ha akar, és ha az egészséget és jólétet teszi a fókuszba. Felejtsük el az előítéleteinket az amerikaiak étkezéséről! Csak arra igaz, akit nem érdekel az egészsége.
Tovább a teljes cikkre…


 

Novemberi előadások az Integrál Akadémián

November 7. szombat
Kabbala: a judaizmus lélektana és spiritualitása

A szelf-fejlődés preperszonális, perszonális és transzperszonális modelljei, és integrálásuk 1. rész
1. A korai személyiségfejlődés elméletek - Freud, Mahler, Klein, Kernberg, Kohut, Stern.
2. Az egész életen át tartó fejlődés első elmélete: Erik Erikson pszichoszociális fejlődés elmélete (1-6 szint)

 

November 8. vasárnap
Keresztény misztika: a kereszténység belső magva

 

November 14.. szombat
Pszichopatológia 3. rész

  • A gyász és a haldoklás.
  • Hangulatzavarok: depresszió, mánia és mániás depresszió.
  • Személyiségzavarok: A borderline, a nárcisztikus a hisztrionikus személyiség. A paranoid, skizoid, skizotíp és antiszociális személyiség. A kényszeres, elkerülő, függő és passzív-agresszív személyiség.
     

November 21. szombat
A szelf-fejlődés preperszonális, perszonális és transzperszonális modelljei, és integrálásuk 2. rész
3. Az egész életen át tartó fejlődés integratív elmélete: Susanne-Cook Gretuer ego-fejlődés teóriája
4. A szelf-fejlődés modelljeinek összekapcsolása a teljes spektrumú, wilberi integrál fejlődésmodellben


 

További információkat az előadások részleteiről, pontos dátumáról, előadóiról ITT találsz.