Aktuális

Aktuális

2014 Januári Hírlevél


Tartalom

  • I. Európai Integrál Konferencia Budapesten 2014. május 8-11-ig!
  • Lehetséges-e az agy és a szív házassága? Bevezetés a pszichológiai tudás és spiritualitás szív szintézisébe. – Ingyenes, interaktív nyílt nap március 7-én!
  • Bele szeretnél látni a pszichológia világába? - 7 alkalmas előadássorozat a pszichológiai irányzatokról és a pszichoterápiás alapelvekről február 8-tól
  • Próbáld ki az új interaktív órarendünket, 1 klikkeléssel mindent megtudhatsz!
  • Integrál szemléletű, indiai, védikus asztrológia képzés
  • Februári előadások: pszichoterápiás és pszichiátriai alapismeretek, pszichoanalízis és Jung lélektana és tanításai, az emberi viszonyok jellegzetességei

 

I. Európai Integrál Konferencia Budapesten 2014. május 8-11-ig!

Az első Európai Integrál Konferencia – IEC 2014, „Az integrál tudatosság európai elterjedése” címmel, 2014. május 8-11-ig Budapesten kerül megrendezésre. A rendezvény szervezője az Integral Europe Team (www.integraleurope.org), a helyi házigazda pedig a magyar Integrál Akadémia (www.integralakademia.hu) lesz. Az Integral Europe Team küldetése az integrálosok európai összefogása.
A Team két kulcstagja, a magyar Gánti Bence és a német Dennis Wittrock vezetik a konferencia szervezői csapatot, a spanyol Asociacion Integral Espagnola partnerszervezettel, valamint a német Integrales Forummal, mely a budapesti esemény másik nagy támogatója.

A szervezők legalább 500 résztvevőt várnak Európából és a világ többi országából, közöttük a kaliforniai Mark Forman-t, a kinti Integral Theory Conference (ITC) főszervezőjét, és a szintén nagyszabású amerikai Integral Spiritual Experience 1-2-3 és a What Next Integral konferenciák egyik főszervezőjét, Terry Patten-t, akik már bejelentették részvételüket. Forman így kommentálta az eseményt: „Vízválasztó pillanat az integrál történelmében!” A jól ismert harwardi fejlődéskutató, Dr. Susanne Cook-Greuter, főelőadóként vesz részt a konferencián. Több tucat kiemelkedő kutató, tudós, terapeuta, nemzetközi üzleti vezető és számos fiatal lelkes integrálos repül Budapestre.

A konferencia ajánlata három fő irányvonalat foglal magában, úgy mint tudományos értekezések, általános témájú előadások, valamint mély, élmény centrikus workshopok, csoportozások, terápiás műhelymunkák kínálata, poszter prezentációkkal és a közös kollektív tér felfedezésének lehetőségével, mint pl. társas összejöveteleken való részvétel vagy az „Integral Tourope” elnevezésű utazáson való részvétel.

A szervezők célja, hogy első alkalommal hozzák össze a teljes európai integrál közösséget, hogy felismerjék és elismerjék potenciáljukat. Ennek megfelelően a konferencia, ill. az Intergral Europe weboldalán „Call for Papers, Presentations, Workshops and Posters” címmel tettek közzé egy felhívást és meghívást a részvételre.
Jelentkezzetek ti is! Nagyon fontos a magyarok nagyszámú részvétele, akár előadóként, workshop vezetőként, vagy az eseményt élvező és abból sokat tanuló résztvevőként. A világ kinyílik a számunkra, ez óriási lehetőség! Most idejön a világ mihozzánk, csak oda kell mennünk. A szervezők erre a kiemelkedő eseményre a Millenáris Parkot bérelik ki!

A konferencia magyar és angol nyelvű lesz, végig lesz magyar fordítás oda-vissza, így a nyelvtudás a magyaroknak nem feltétel.

Eddig a következő országokból jelentkeztek be és jönnek Budapestre: Magyarország, Anglia, Svédország, Dánia, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Németország, Svájc, Ausztria, Olaszország, Horvátország, Szlovénia, Csehország, Szerbia, Bulgária, Oroszország.
A tengerentúlról: USA, Brazília, Afrika, Ausztrália.

A jelentkezések folyamatosan zajlanak, és Európa mellett a globális közösség is érdeklődik és jelzi a részvételét.

Találkozunk Budapesten!

A konferencia weboldala: www.integraleuropeanconference.com
Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/224011724413584/

Eredeti cikk: www.integralesforum.org
Fordította: Herold Enikő
Lektorálta és kiegészítette: Gánti Bence, az Integrál Akadémia szakmai igazgatója

 

Lehetséges-e az agy és a szív házassága? Bevezetés a pszichológiai tudás és spiritualitás szív szintézisébe. - Ingyenes, interaktív nyílt nap 2014. március 7-én!

A mai változó korban nem csak jó tudásra, de minőségi emberi közösségre is szükség van. Ha te is így gondolod, lehet, hogy köztünk a helyed!

Változik a világ és változunk vele mi is. Lehet, hogy azt tapasztalod, hogy a világ és a racionális elméd nem ad kielégítő választ a lelked kérdéseire. Ez nem véletlen.
A nyugati társadalmakban az önismereti út utóbbi évtizedekben megnövekedett fontossága új lehetőségeket és tapasztalásokat hozott és hoz az életünkben, amely megváltoztatja az élethez való hozzáállásunkat. Ez egy korábban ismeretlen, evolúciósan új szintet hoz magával. Ebben a szakaszban az újat már megízlelted, de még nem ismered teljesen. Érzed, hogy a régi már nem működik
igazán a számodra és tovább szeretnél lépni.

Mi a megoldás? Mi történik velünk ilyenkor és hová juthatunk el? Ilyenkor az egyik legfontosabb, hogy tanuljunk magunkról, az emberektől és a világról a pszichológia és a spiritualitás területein, és hogy hasonló fejlődési szintű emberekkel kapcsolódjunk. A fejlődés, amin átmész egy olyan új tudatfejlődés, amely kulcsa a globális változásnak.

 

A spirituális bölcseletek legjavát és a modern tudományos lélektan kincseit az integrál pszichológia ötvözi. Ez a képzés megsegíti ezt az átalakulást és kiképez az új tudatosság látására, értésére és másokban való támogatására. A képzés végére átfogó elméleti tudásod lesz integrál szemléletről, a pszichológia és a spiritualitás gyakorlatban is alkalmazható tanításairól, továbbá gyakorlati technikai kiképzettséged és tudásod lesz az integrál szemléletű tanácsadói szintű terápiás munkára.

Az ingyenes nyílt nap keretében megismerheted az integrál világképet, és a nemzetközi szinten is egyedülálló Integrál Pszichológia képzés menetét és módszertanát. Találkozhatsz velünk és megtapasztalhatod a hangulatot, amelyben tanulunk.

Gánti Bence szakmai vezető, továbbá a felsőéves hallgatóink és terapeutánk által facilitált gyakorlatok keretében ízelítőt kapsz az integrál elméletről, önismereti munkáról és az integrál közösségre jellemző légkörről.

 

Időpont: 2014. március 7., péntek, 16.00-21.00
Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, 104. terem (Budapest XI., Ménesi út 5.)
Előzetes regisztráció: Bobák Szilvinél, bobak.szilvia@integralakademia.hu

FIGYELEM! AZ INGYENES NYÍLT NAP KERETÉBEN JÁTÉKOT INDÍTUNK ÉS KÜLÖNBÖZŐ KEDVEZMÉNYEKET ADUNK A TANDÍJBÓL.

További részleteket ITT találsz a nyílt nappal kapcsolatban.

További információ:
Tanulmányi kérdésekben: Harkai Szilvi, info@integralakademia.hu , +36-30-225-3032
Nyílt nappal kapcsolatban: Bobák Szilvi, bobak.szilvia@integralakademia.hu, +36-30-225-8055

 

Bele szeretnél látni a pszichológia világába? - 7 alkalmas előadássorozat a pszichológiai irányzatokról és a pszichoterápiás alapelvekről 2014. február 8-től!

 

Ezt a sorozatot ajánljuk minden alternatív segítőnek, aki szeretné a módszerét és tudását kiegészíteni pszichológiai ismeretekkel, valamint ajánljuk minden laikus érdeklődőnek, aki érdeklődik a pszichológia és az önismeret iránt.

Minden előadó az adott irányzatban elmélyült és gyakorló szakember és terapeuta, így az elméleten túl sok élő példával gazdagított élményben lesz részed, ha részt veszel a sorozaton.
Az előadások külön-külön is látogathatók.

További részletek az előadásokkal és előadókkal kapcsolatban ITT.

Kedvezményes bérlet a 7 alkalomra: 48.000 Ft.
Ha bérletet váltasz, a kedvezmény mellett ingyenesen elküldjük neked a Pszichoterápiás alapismeretek és a Pszichiátriai alapismeretek e-jegyzetünket.
Napi belépő: 8.000,- Ft

Az előadások szombaton 9.00-18.00, vasárnap 9.00-17.00 óráig tartanak.

További információ az előadásról és a helyszínről, valamint jelentkezés: Bobák Szilvinél, bobak.szilvia@integralakademia.hu

 

Próbáld ki az új interaktív órarendünket, 1 klikkeléssel mindent megtudhatsz!

Örömmel tesszük közzé, hogy a megújítottuk az órarendet a honlapon, amelyet ITT találsz.

Az új órarendből tájékozódhatsz az előadások időpontjáról, az előadókról, egy napon belül több előadó esetén a napi időbeosztásról és a helyszínről is. Az órarendet folyamatosan aktualizáljuk és pótoljuk a hiányzó információkat. A későbbiekben az előadásokhoz rövid leírást is adunk, amelyet úgy tudsz majd elolvasni, ha ráklikkelsz az előadás címére.

Hogy működik az órarend? A bordóval megjelenő szövegrészek mögött további információt találsz, ha ráklikkelsz, így megismerheted az előadót, illetve részletes információt kaphatsz az előadás helyszínéről.

Figyelem! A Személyiségfejlesztő önismereti csoport és a Terápiás Kommunikáció Tréning napjai csak beiratkozott résztvevők számára látogathatók.

Jó böngészést!
Az Integrál Akadémia csapata

 

Integrál szemléletű, indiai, védikus asztrológia képzés

2014. februárban alapfokú, integrál szemléletű, indiai, védikus asztrológia képzés indul.

A képzés célja, hogy biztos asztrológiai alapot adjon önmegismerésed kiteljesedéséhez. Ráláthatsz az életfeladatodra, megérted és kiküszöbölheted a kapcsolati problémáidat.
Minden bolygó és állatövi jegy a wilberi szinteknek megfelelően hat az emberre, fejlettségétől függően. Megtanuljuk a bolygók tulajdonságát, pl.: hogyan hat a Mars alacsony szinten és hogyan egyre magasabban.
A Muhurta időzítés segítségével elsajátítod, mit mikor kell elkezdeni, vagy végrehajtani, hogy gyümölcsöző legyen.
A magasabb szintű asztrológiai tudás befogadása után ráláthatsz a karmatengelyedre: "HONNAN JÖVÖK, HOVÁ TARTOK".
A Szinapszis számítással megtudod, hogy kihez, milyen partner illik. (az indiaiak ma is asztrológus számításai alapján házasítják gyermeküket).

Az alapfok februártól június közepéig tart, a teljes képzés 4 szemeszter. Ezután képessé válsz az önálló képletelemzésre, mély megértést kapsz az emberek hozott sorsfeladatára, karmájára és visszatérő problémáira.
Kis csoportban, heti egy alkalommal, meleg tea mellett, baráti, igazi "integrálos" hangulatban tanulunk.

A tanfolyam helyszíne: Budapest, VII. Erzsébet krt. 12.

További információk: Saródy Judit védikus asztrológusnál
Elérhetőségek: 0670-397-4013, juditsarody@gmail.com, www.vedikusasztrologus.hu

 

 

 

 

Februári előadások az Integrál Akadémián

Február 8. szombat, 9-18 óráig
(IP 1. évfolyam)
Pszichoterápiás alapismeretek.
Pszichiátriai alapismeretek.

Előadó: Vizinger Erzsébet, Dr. Frecska Ede

Február 15. szombat, 9-18 óráig
(IP 2. évfolyam)
Az emberi viszonyok jellegzetességei a fejlődés preperszonális, perszonális és transzperszonális szintjein.
1. A tranzkacióanalízis (TA) integrál szemmel – az emberi játszmák, a 6-os szint és az út oda.

2. Az emberi viszonyok 5 szintű, szociokibernetikai fejlődésmodellje (Honti-modell). A harc, alárendelődés, versengés, függetlenség és együttműködés törvényei.
3. Az 5 szint modell és a TA kapcsolása a wilberi létramodelhez.
Előadó: dr. Szamosi Judit, Bőr Róbert

Február 22. szombat, 9-18 óráig
(IP 1. évfolyam)
A pszichoanalízis lélektani és terápiás tanításai - Freud és a modern analitikus iskolák
Előadó: Dr. Schmelowszky Ágoston

Február 23. vasárnap, 9-17 óráig
(IP 1. évfolyam)
Jung lélektana és spirituális tanításai - az analitikus pszichológia és pszichoterápia
Előadó: Narancsik Gabriella

 

Szeretettel várunk akár rendszeres vendégként is, ehhez ajánljuk figyelmedbe kedvezményes csomagjainkat.
Napi belépő egész napra 8.000 Ft, félnapra 4.000 Ft.

A kedvezményes nagy csomag: 72.000 Ft
Ha tíz előadáson részt veszel, egyet ingyen ajándékba adunk.
Ezzel a bérlettel 10 előadási napon vehetsz részt. A bérletet az első igénybevétel napján, az előadás kezdete előtt, a helyszínen tudod megvásárolni, és onnantól számítva egy évig érvényes.

A kedvezményes kis csomag: 36.000 Ft
Ha öt előadáson veszel rész, fél napot ajándékba adunk.
Ezzel a bérlettel 5 előadási napon vehetsz részt. A bérletet az első igénybevétel napján, az előadás kezdete előtt, a helyszínen tudod megvásárolni, és onnantól számítva fél évig érvényes.

A napi jeggyel és a bérletekkel kapcsolatos további információ ITT.