Aktuális

Aktuális

Stanislav Grof és Christina Grof Budapesten!


Programtájékoztató és regisztráció

FOR ENGLISH PROGRAM AND REGISTRATION PLEASE CLICK HERE!

 

A PROGRAM RÉSZLETEI

A Grof házaspár három napot tölt majd Magyarországon.  A főprogram a vasárnapi Országos Transzperszonális Találkozó Grofékkal, egy laikusoknak és szakmabelieknek egyaránt szóló konferencia kiemelt vendégekkel és előadókkal! Címe: Belső Utak Találkozása. Helyszíne a Belvárosi Színház ünnepélyes pódiuma. Az előadásokat ezen az oldalon lentebb találja meg. Ezt egészíti ki két elő-program egy Grof előadási nap, és egy holotróp transzlégzés nap.

Az eseményekre ezen az oldalon lehet regisztrálni és jegyet vásárolni a Jelentkezés és Regisztráció gomb megnyomásával. Az árakat is ott tekintheti meg, az események leírását pedig ezen az oldalon. A rendezvény iránti nagy érdeklődés miatt javasoljuk, hogy előre vegye meg a jegyét. A helyének foglalása csak a jegy árának kifizetésétől érvényes.

Alább áttekintheti a programot és az időpontokat! A témában folyamatosan frissülő blog olvasható, ahol napról napra bevezetjük az olvasókat a grofi világba, és a transzperszonális pszichológia, tudatkutatás, a módosult tudatállapotok, a spiritualitás és a pszichológia kérdéseibe. Rövid videókat mutatunk be és cikkeket közlünk, valamint tájékoztatást adunk a program aktuális alakulásáról.

FIRSS HÍREK: 2013. április 29-én betelt a holotróp transzlégzés nap 150 férőhelye. 2013. április 29-től beérkező jelentkezéseket várólistára tesszük és lemondás esetén a várólistán lévőket értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és lájkoljon minket a Facebookon! Így minden újdonságról és a program alakulásáról is időben értesül.

FOR ENGLISH PROGRAM AND REGISTRATION PLEASE CLICK HERE!

 

FŐPROGRAM:
"Belső Utak Találkozása"
Országos Transzperszonális Találkozó Grofékkal

Vasárnap, május 12.

Várható létszám: 300 fő

Helyszín: Belvárosi Színház az Astoriánál

A találkozó szellemisége

Ez a találkozó a tisztelt közönségnek szól, nem csak szakmabelieknek. A tökéletes egyensúly pszichológia és spiritualitás, valamint a szakmaiság és az archaikus belső útkeresés között. Mindannyiunkat összeköt, hogy kereső emberek vagyunk és életünk egy részét a belső útnak szenteljük akár spirituális gyakorlóként, terapeutaként, pszichológusként, vagy kutatóként. Garantáljuk, hogy minden történés ezen a napon érdekes, és mélyen elgondolkodtató tükör lesz. A terem megtelik a figyelem összpontosul, magas erőszint jelenik meg. A spiritualitás és a módosult tudatállapotokkal való gyógyítás, tanítás és kutatás nagyjai számolnak be eredményeikről, és üdvözlik a színpadon a Grof házaspárt.

Az üdvözlésre érkezik egy észak-amerikai indián is, aki rövid szertartást vezet a jelenlévőknek a közönség színe előtt szent kellékeivel. Ezután Müller Péter felhívja a figyelmünket a sorsfeladatunkra, majd Stanislav Grof, aki 1969-ben Maslow-val megalapította a transzperszonális pszichológiát, elmeséli, hogyan is történt az elmúlt ötven év szemléletváltása és mi a jövő. Christina Grof a spirituális krízis témaköréről szól, majd rákövetkező előadók TED-stílusban húsz perces átadásokat tartanak. Minden előadó a Grof-féle témakörök egyik aspektusához kapcsolódó témát bont ki a maga területén. A legkomolyabb spirituális pszichológusok osztják meg a munkájukat, és ilyen szemléletű kutatók ismertetik a friss eredményeket, s végül egy kerekasztalnál összegyűlve beszélgetnek az előadók a közönséggel.

A találkozó szól útkeresőknek, spirituális és pszichológia iránt érdeklődőknek, lélektani érdeklődésűeknek, önismeretre vágyóknak, valamint pszichológusoknak, pszichiátereknek, alternatív lelki segítőknek és gyógyítóknak.

Előadók


Fővendégek: Stanislav Grof és Christina Grof (USA)


Fővédnök: Prof. Dr. Bagdy Emőke


Díszvendég: Müller Péter


Spirituális vendég: Devalon Small Legs LTT (Pikkuni sámán, Kanada)


Házigazda: Gánti Bence

További előadók:


Dr. Hoppál Mihály - sámánkutató, etnográfus, a Magyar Tudományos Akadémia munkatársa


Dr. Frecska Ede - spirituális szemléletű pszichiáter, transzkutató, a Kenézy Kórház osztályvezető főorvosa


Dr. Daubner Béla - pszichoterapeuta, jóga, az Integratív Pszichoterápiás Egyesület vezetője


Orosz Katalin pszichológus, a Magyar Transzperszonális Egyesület elnöke


Bartha Dávid Péter -transzperszonális pszichológus, a különleges élmények kutatója


Andrek Andrea - pszichológus, a magzati lélektan kutatója, az ELTE PPK Perinatális Szaktanácsadó Szakirányú Továbbképzés egyik megalapítója és oktatója

 

Az előadások és időbeosztás

Az előadások tartalmának rövid leírásához (absztrakt) kattintson az előadás címére!

9:00      Érkezés, regisztráció 

10:00   Gánti Bence: a találkozó megnyítása és a "A transzperszonális pszichológia helye a pszichológiában és a Grof házaspár munkásságának bemutatása" c. előadás (20')

10:20   Prof.Dr. Bagdy Emőke: Hogyan hat a spiritualitás a párkapcsolatainkra és az életünk értelmének keresésére?

10:40   Grofék köszöntése és indián szellemi szertartás
Prof.Dr.Bagdy Emőke, Müller Péter, Gánti Bence, Dr. Hoppál Mihály, Dr.Frecska Ede és Orosz Katalin a színpadon köszöntik Stanislav és Christina Grofot. Közös rövid szertartás Devalon James Small Legs LTT, az észak-amerikai indián vezetésével.

10:55   Müller Péter: A spiritualitás szerepe életünkben: megoldatlan sorsfeladataink megértése (20')

11:15   Szünet (30')

11:45  Staislav Grof: A transzperszonális pszichológia múltja, jelene és jövője (90')

13:15 Ebédszünet (90')

14:30 Christina Grof:  SPIRITUÁLIS VÁLSÁG: A pszichospirituális krízisek megértése és kezelése (60')

15:30 Orosz Katalin: Magzatból emberré válni: a születés terápiás módszerünk bemutatása (20')

15:50 Szünet (20')

16:10  Dr. Hoppál Mihály: Sámán technikák az öngyógyításban (20')

16:30  Dr. Frecska Ede: A látomások ereje és a lélek bora (20')

16:50 Dr. Daubner Béla: Jóga, meditáció és hipnózis: hogyan használjuk a módosult tudatállapotokat a pszichoterápiában? (20')

17:10 Bartha Dávid Péter: Mennyire van igény a transzerpszonálitásra? Reflexiók egy terápiás praxisból. (20')

17.30 Andrek Andrea: Hogyan hat az életünkre a méhen belüli életünk rejtett emléke? A grofi modell és a hazai magzatvizsgálatok eredményei (20')

17:50 Szünet (30')

18:20 Kerekasztal Beszélgetés és kérdések-felelek a közönséggel! A színpadon összeül Stanislav és Christina Grof, Prof.Dr.Bagdy Emőke, Dr.Hoppál Mihály, Orosz Katalin, Dr.Daubner Béla, Dr.Frecska Ede és Gánti Bence beszélgetni a felmerült témákról és a közönség kérdésire válaszol (70')

19.30 A találkozó vége

 

Elindult: GROF BLOG!
Naponta frissülő infók és Grof videók magyar felirattal.

FOR ENGLISH PROGRAM AND REGISTRATION PLEASE CLICK HERE!

 

KONFERENCIA ELŐPROGRAMOK 1: GROF előadások. Péntek, május 10.

Ezen a napon Stanislav és Christina Grof egy-egy részletes és mély előadást tart, valamint a közönséggel beszélget. Javasoljuk szakembereknek, pszichológusoknak, pszichiátereknek, pszichoterapeutáknak, mentálhigiénés szakembereknek, valamint alternatív lelki segítőknek, spirituális gyógyítóknak, önismerettel foglalkozóknak, és spirituális keresőknek. Helyszín: Gólyavár

10.00-13.00

Stanislav Grof: LEGMÉLYEBB SEBEINK BEGYÓGYÍTÁSA: Új perspektívák az önismeretben és a pszichoterápiában.

Előadás sok, a kliensektől származó képi illusztrációval, melyben Stanislav Grof bemutatja az elmúlt 52 évének terápiás tapasztalatát a különleges tudatállapotok világából, a transzperszonális, perinatális és kollektív tudatalatti régiókban: pszichospirituális halál és újjászületés folyamata, a karmikus emlékek újraélésére, az archetípusos tartalmak felbukkanása, és a kozmikus egység megtapasztalása. Az előadáson továbbá hallhatunk a klasszikus pszichiátria és az új nézőpont viszonyáról. Az előadás pontos ismertetőjét itt tekintheti meg!

15.00-18.00

Christina Grof: SÓVÁRGÁS A TELJESSÉG UTÁN: Függőség, gyógyulás és spiritualitás

Jung szerint az alkoholista szerek iránti sóvárgása alacsonyabb fokon megegyezik a lélek teljesség utáni spirituális sóvárgásával  -mondja Christina Grof. Úgy véli, hogy sok ember tapasztal életében valamiféle megmagyarázhatatlan sóvárgást – gyötrő ürességet, elégedetlenséget, vagy honvágyat. Mindenki a teljességet keresi, amelynek lényege egy spirituális sóvárgás, és csak látszat, hogy ez materiálisan elégül majd ki. A függők is ezt keresik, legyen az alkohol-, drog-, szex- vagy bármi egyéb függés, ugyanis a függés a kötődés szélsőséges formája. Christina beszélni fog az abúzus függőségek és más problémák kialakulásában játszott szerepéről, a megadásról és a “mélypont eléréséről”, valamint a gyógyulás reményéről, a beteljesülésről, és a spirituális érettségről is. Az előadás pontos ismertetőjét itt tekintheti meg!

 

Elindult: GROF BLOG!
Naponta frissülő infók és Grof videók magyar felirattal.

Iratkozz fel hírlevelünkre és lájkolj minket a Facebookon! Így minden újdonságról és a program alakulásáról is időben értesülsz.

FOR ENGLISH PROGRAM AND REGISTRATION PLEASE CLICK HERE!

 

KONFERENCIA ELŐTTI PROGRAMOK 2:
HOLOTROP TRANSZLÉGZÉS GROF vezetésével
Szombat, május 11.

BETELT / várólistára lehet feliratkozni

Kedves Érdeklődő! A regisztrációk alapján 2013. április 29-én betelt a létszám a holotróp transzlégzés programra. 2013. április 29-től beérkező jelentkezéseket várólistára tesszük és lemondás esetén a várólistán lévőket értesítjük.

Mi a holotrop transzlégzés?

A Holotróp Légzés egy erőteljes önismereti és gyógyító technika, amely a modern tudatkutatás, az antropológia, a különböző mélylélektani iskolák, a transzperszonális pszichológia, a keleti spirituális gyakorlatok és misztikus tradíciók elemeit ötvözi. A holotróp (holotropic) elnevezés szó szerint azt jelenti, hogy „a teljesség felé tartó” (görögül „holos” = teljes és „trepein” = valami felé haladni).

Maga a módszer nagyon egyszerű elemekből áll, felgyorsított légzésből és érzelmeket mozgósító zenéből. Mindez megfelelő lelki ráhangolódással egy speciális környezetben zajlik. A résztvevők egy matracon fekszenek és a zenét hallgatva csukott szemmel lélegeznek. Ez egy olyan nem-szokványos tudatállapotot hoz létre, amely aktiválja a tudat természetes belső gyógyító mechanizmusait és különleges belső élményekhez juttatja az egyént. A folyamatot irányító belső gyógyító mechanizmusnak köszönhetően az élmények tartalma és minősége minden résztvevő esetében egyedi és alkalomról-alkalomra változik. Noha gyakran előfordulnak ismétlődő motívumok, még sincs két egyforma légzés.

A folyamat részét képezi még a célzott energia oldás és a mandala rajzolás. A holotróp légzés rendszerint csoportban zajlik, de egyéni ülések keretében is végezhető. Csoportban az emberek párosan dolgoznak, míg az egyik fél lélegzik, addig a másik kíséri. A kísérő feladata csupán annyi, hogy szükség esetén segítsen a légzőnek. Semmiképp sem avatkozhat közbe, vagy zavarhatja meg a folyamatot. Ugyanez vonatkozik a képzett facilitátorokra is, akik szükség esetén szintén segítséget nyújthatnak.A transzlégzés egy intenzív önismereti, terápiás és meditációs módszer, mely a módosult tudatállapot mélyebb lehetőségeit használja ki. A transzlégzés az egyik legerősebb és legtisztább természetes transztechnika, melyet Grof az 1970-es években alakított ki. Azóta biztonságosan alkalmazzák szerte a világon.

Kiknek ajánljuk?

Annak ajánljuk, aki készen áll elmélyülni önmagában, aki spirituális élményekre, önismertre, oldódásra, gyógyulásra vágyik, és aki meg akarja tapasztalni a teljességet és a különleges tudatállapotokat.

Kell-e előképzettség?

A részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges. A résztvevőknek helyben tanítják meg az egyszerű módszert. A légzésnap előestéjén indul a felkészülés. A légzés napon a résztvevők párba rendeződnek, délelőtt a pár egyik, délután a másik tagja lélegzik, a párja segítőként mellette ül. Aki egyedül megy, az másokkal lélegzési párt alkot a helyszínen. A légzések után mandalarajzolás, majd megbeszélő kör segít feldolgozni az élményeket. A nap végén a légzést végzettek kérdéseket tehetnek fel Grofnak.

Mi a jelentkezés feltétele?

A légzés nagy igénybevétel a szervezetnek, így csak egészséges emberek jelentkezhetnek. Egy orvosi kérdőívet kell kitölteni a regisztráció során.
Az orvosi kérdőív kérdéseit itt tekintheti meg. Továbbá aki jelentkezik, annak az elejétől a végégi részt kell vennie ez egész folyamaton.

 

Helyszín és időbeosztás

Helyszín: Gólyavár

Péntek este: ELŐKÉSZÜLET 19.00-22.00

A transzlégzés egy egységes folyamat, amelyben előkészülés, légzés és feldolgozás zajlik. Az előkészülés fázisa péntek este lesz, így szombaton reggel kezdődhet a ráhangolódás és a légzés. Pénteken az előkészület 19-22h-ig tart folyamatosan. Ebben először Stanislav Grof beszél a légzésről, utána ő és a segítők tájékoztatják a résztvevőket a praktikus tudnivalókról, majd a nagycsoport kb.10 fős kiscsoportokra bomlik és nyitókört tart. Minden kiscsoportot egy kiképzett holotrop légzés facilitátor tart. Tíz-tizenöt facilitátor utazik külföldről ezért Budapestre, ők vezetik a kiscsoportokat. Fordítást bizotsítunk. A légzés alatt mindenki a nagy teremben lesz együtt (100-150 ember), de a saját 10 fős kis csoprotjával helyezkedik el a nagy térben. Így 10-15 db 10 fős kiscsoport alkotja egyetlen nagy térben a légzéscsoportot. Életre szóló élmény lesz.

Szombat egész nap: LÉGZÉSNAP 07.30-22.00

    7.30-9.00 Érkezés, elhelyezkedés, reggeli nyitókör
    9.00-12.00 Délelőtti légzés
    12.00-14.00 Mandala rajzolás és ebéd annak, aki délelőtt lélegzett
    14.00-17.00 Délutáni légzés
    17.00-19.00 Mandala rajzolás és vacsora
    19.00 - 21.00 Kiscsoportos megosztás
    21.00-22.00 Nagycsoportos kérdések válaszok Groffal

Az órák szerinti beosztás még finomodhat, a légzésre jelentkezettek pontos tájékoztatást kapnak emailben a légzés hetén. A légzés napon végig kell maradni és az előző esti felkészülésen részt kell venni. A légzés napon nem szabad reggelizni, mert ez az intenzív légzés és az emésztés nem illenek össze - hányinger, hányás lehet és az emésztés megakadályozza a kívánt módosulás elérését. Aki délelőtt lélegzik, az ebédet ehet, aki délután, az vacsorát. Az ebéd és a vacsora költsége nincs benne a részvételi díjban. Annak igénylésével kapcsolatban a légzésre jelentkezett résztvevőket külön értesítjük.

Az jelentkezhet légzésre, aki:

  1. Az egész programon elejétől a végéig részt vesz.
  2. Az orvosi ellenjavallatoktól mentes.
  3. Május 3-ig beérkezve elküldte a regisztrációját, a részvételi díjat, és az orvosi kérdőívet kitöltve, aláírva.

 

Elindult: GROF BLOG!
Naponta frissülő infók és Grof videók magyar felirattal.

Iratkozz fel hírlevelünkre és lájkolj minket a Facebookon! Így minden újdonságról és a program alakulásáról is időben értesülsz.

FOR ENGLISH PROGRAM AND REGISTRATION PLEASE CLICK HERE!

x