Aktuális

Aktuális

Pszichofotel sorozat az Everness Fesztiválon - 2024


Pszichofotel az Everness Fesztiválon,

az Integrál Akadémia sátorban

 

Gyere június 28-29-30-án az Integrál Akadémia sátrába és hallgasd meg Fehérholló Öskü, Bajzáth Sándor és Dr. Buda László önfeltáró beszélgetését

Gánti Bencével!

 

 


 

A Pszichofotel sorozat meghívott vendégei

 

Pszichofotel sorozatunk keretében Gánti Bence, integrál szemléletű pszichológus, az Integrál Akadémia vezetője Dr. Fehérholló Ösküt, az ősi magyar sámánisztikus hagyományok, szellemi módszerek, szertartások és gyakorlatok felelevenítőjét-újraelesztőjét, Dr. Buda László orvos pszichiátert, pszichoterapeutát, a SzomatoDráma és az Ultrarövid Terápia módszerek megalkotóját és Bajzáth Sándor felépülő függőt, szociális munkást, addiktológiai konzulenst, gyászcsoport vezetőt invitálja meg egy önfeltáró beszélgetésre az integrál terápiás fotelbe.

 

Fehérholló Öskü a Pszichofotelben Gánti Bencével:

Sámánizmus, élet, halál, transz

Időpont: 2024. június 28. péntek 12:45-14:15

Helyszín: Integrál Akadémia Sátor, Everness Fesztivál, Siófok-Sóstó

Fehérholló Öskü (Kovács László) a Tűzmadár Táltos Dobkör alapítója, és a Magyar Őshagyomány Egyesület vezetője. A magyar nép hagyományainak kutatásával foglalkozik. Célja az ősi magyar (sámánisztikus) világkép, szellemiség újraélesztése, és annak mai formában megélhető közvetítése a társadalom felé, valamint az ősi szellemi módszerek, szertartásformák felelevenítésével egy korunkban használható gyakorlat és szertartásrendszer kialakítása.
Holló nagyjából 30 évesen lépett rá a szellemi útra, ekkor a harcművészetek, az agykontroll és az asztrológia felé fordult. Elkezdte beleásni magam a keleti filozófiákba, mint a buddhizmus, a bön és a taoizmus. Ebben az időszakban találkozott a sámán dobbal, valamint a megváltozott tudatállapoton alapuló gyakorlatokkal. A Fehérholló nevet egy látomás során kapta és, mióta szellemi útra lépett ezt a nevet használja.
Jelenleg elvonulásokat, önismereti csoportokat, izzasztókunyhó szertartásokat, tűzönjárásokat, dobolásokat, előadásokat tart. Az évek során sok úton járónak segített és több száz dob készült a keze által. Azóta ez tölti ki az életét: járni a belső úton, és segíteni másokat saját igazságuk megtalálásában, hogy belső tapasztalásokra tegyenek szert. Fontosak számára a gyökerek, őseink tudása, mivel ezek adják az alapot, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy az Egységre törekedjünk önmagunkban ugyanúgy, mint a világban. Ne csak a felszínre, a külsőségekre figyeljünk, hanem arra, ami mögöttük van, a lényegiségre és arra, amit hordoznak.

 

Dr. Buda László a Pszichofotelben Gánti Bencével:
Az ultrarövid terapeuta az ultrahosszúval beszélget

Időpont: 2024. június 29. szombat 12:45-14:15

Helyszín: Integrál Akadémia Sátor, Everness Fesztivál, Siófok-Sóstó

Dr. Buda László orvos pszichiáter, pszichoterapeuta,  a SzomatoDráma és az Ultrarövid Terápia módszerek megalkotója, a „Mit üzen a tested?” és a „Mit üzen a lelked?” című könyvek szerzője. Ma mindennek a lényegét az emberi lélek dolgainak előítéletmentes, szeretetteli elfogadásában és a nehézségek, elakadások, megfagyások feloldódásának kreatív előmozdításában látja.
Kutatói pályájának fókuszában annak idején az alternatív gyógymódok álltak, Ph.D. disszertációjában ezek pszichológiai és szociológiai vetületeit vizsgálta. Oktatói karriere „csúcsán”, egyetemi tanszékvezetőként, azzal találta szemben magát, hogy egy belső hang más utakra hívta: mindent elölről kezdeni, mindent új alapokra helyezni! Elkezdte saját módszereit kifejleszteni, és megszületett a SzomatoDráma, majd pár évvel később az Ultrarövid Terápia. Ma már nincs kétsége, hogy jól döntött. Azzal, és csak azzal foglalkozhat, ami igazán érdekli, amiben mélyen hisz, és ennek a tanítása, továbbadása mellett köteleződött el. Mostanában elsősorban önismereti és képző csoportok vezetésével, egyéni konzultációkkal, előadások tartásával, írással és a munkája szellemiségében osztozó szakmai közösség támogatásával foglalkozik.

 

Bajzáth Sándor a Pszichofotelben Gánti Bencével:
Kiút a pokolból: a heroin addikt, akiből gyógyító lett

Időpont: 2024. június 30. vasárnap 12:30-14:00

Helyszín: Integrál Akadémia Sátor, Everness Fesztivál, Siófok-Sóstó

Bajzáth Sándor felépülő függő, szociális munkás, addiktológiai konzulens, gyászcsoport vezető. Sok éves tapasztalattal bír a függők kezelésének tekintetében. Fő erőssége abban rejlik, hogy maga is átélte azt, amivel foglalkozik, így az elméleti tudás mellett gyakorlati tapasztalatokkal is bír a felépülés területén. Sok évig használt intravénásan kábítószereket, főleg ópiátokat (heroin, codein, morfium, methadon) valamint serkentőket (amfetamin, kokain) és nyugtatókat, altatókat, és sok-sok alkoholt. Kb. 15 kórházi elvonós leállási kísérlet és több rehabilitációs intézetben eltöltött 40 hónap után 2002 szeptember 10-e óta él szer és alkoholmentesen, felépülésben.
2003-2015-ig tizenkét évet dolgozott a dr. Csernus Imre által létrehozott Magadért Alapítványnál. Itt feladatai közt szerepelt a csoportok moderálása, valamint az egyéni- és családi konzultáció. 2010 óta a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány kuratóriumának felügyelő bizottsági tagja. 2014-től 2022-ig az Orczy Klub Félúton Alapítványnál volt terápiás munkatárs, mely munka keretében hetente tartott adaptációs csoportot a Nyírő Gyula kórház addiktológiai osztályán, valamint két terápiás csoportot az Orczy klubban.  
2012-ben kezdte magánpraxisát. Jelenleg már csak ezt csinálja, emellett évek óta függőség témájú cikkeket publikál (www.addikt.hu), valamint előadásokat, oktatásokat tart. Társszerzője a Repülök a gyógyszerrel és a Pörögnek a fejemben a filmkockák c. köteteknek. 2023. szeptemberétől a SOTE-ETK addiktológiai konzultáns képzésén óraadó tanár.

 

 

A Pszichofotelen túl még számos izgalmas programmal várunk az Integrál Akadémia Sátorban.

Nézd meg ITT A HETI PROGRAMUNKAT!

 

A fesztivál belépődet IDE KATTINTVA veheted meg