Rólunk  ›   Rólunk írták

Rólunk írták

Mit tegyél nőként a férfi energiáddal? - 2011. május 28.

Légies jelenség, törékeny asszony beszél nekünk az életről. Vagy inkább így: az Életről. Hatvanéves, de a hatvanasokra gyakran jellemző megfáradtság, kedvetlenség jelei nélkül. Lobogó tűz, sodró lendület, áradó derű… Brigitte Fatima Wingelmayr terapeutát hallhatjuk:

− Az élet nem könnyű – szögezi le –, sőt olykor nagyon is nehéz. Ugyanakkor az élet egyszerű. Csak meg kell tanulnunk helyesen élni. Egymás tanítói vagyunk, mert mindnyájan hordozunk egy energetikai információt, amelyből kölcsönösen meríthetünk. A legtöbbet azonban mégis önmagunk tehetjük a kiegyensúlyozott, harmonikus életért. Vegyünk egy szerelmi kapcsolatot, amelytől mindkét fél azt várja, hogy egyre boldogabb lesz. Idővel csalódottan ébrednek rá, hogy – bár már házasok – nem teljes az életük. Miért? Mert a másiktól várták saját énjük kiteljesítését. Pedig azt, hogy mitől és hogyan leszek boldog, én magam döntöm el – összegez Brigitte.

 

Az orvosság: ismerd és szeresd magadat!

A recept természetesen mindnyájunkat érdekel, és Wingelmayr asszony, nemzetközi hírű lelki-szellemi tanító szolgál is ilyennel.

− Önismeret! – ez a kulcsszó. Ha ismerem önmagam értékeit, képes leszek jót cselekedni. Ettől máris boldogabb vagyok. És bármit teszek, az hatással van a másik emberre, a környezetemre, a világra. Aztán az észak-amerikai kogi indiánokról beszél, akiktől azt tanulta: minden embernek van egy női és egy férfioldala, s nőként akkor leszünk igazán boldogok, ha úgy is képesek vagyunk gondolkodni, mint egy férfi, férfiként pedig tudni kell a női energiákat is hasznosítani. A nő intuitív, érzelemgazdag, a férfi egy problémára fókuszál, célt tűz ki, dönt. Ismernünk és szeretnünk kell mindkét oldalunkat, a bennünk lévő mindkét nemet.
Az önszeretet sokak számára gyanús, valami nem helyes dolog, már-már önzés. Pedig a szakember szerint önmagunk elfogadásából, szeretetéből születhet meg a belső béke, a harmónia.