Rólunk  ›   Rólunk írták

Rólunk írták

A valóságon túli világ titkai - Beszélgetés Paulinyi Tamással - 2011. április 14.

A parapszichológia nemzetközileg is egyik legismertebb hazai kutatója Paulinyi Tamás április16-án tart előadást az Integrál Akadémián. A fizikailag észlelhető valóságon túli világ mindig is foglalkoztatta az embereket: létezik, vagy csak a fantázia szüleménye? Ahhoz túl sok igazoltan megtörtént különös eseményt jegyeztek már fel, hogy az úgynevezett pszi-élményeket a képzelet termékének tekintsük csupán.

 

Paulinyi Tamással kutatólaboratóriumában beszélgetünk, ahol évek óta folynak a gondolatátvitellel, telepátiával kapcsolatos számítógépes kísérletek. Az általa szervezett és tizenöt éve óta működő Szintézis Szabadegyetem hallgatói rendszeresen részt vehetnek ezeken a kísérleteken, ahol maguk is megtapasztalhatják, hogy létező, működő jelenségekről van szó.

A fiatalabb társintézmény, az Integrál Akadémia hallgatói a szombati előadáson ismerkedhetnek meg a halálközeli élményekkel és a parajelenségek tárgykörébe tartozó fogalmakkal, azok kutatásával. A leggyakrabban elhangzó kérdések általában arra vonatkoznak, vajon fejleszthetők-e a telepatikus képességek, és valóban képesek vagyunk-e megérezni a még be nem következett eseményeket.

Valamennyien ismerjük azt az érzést, amikor például egy találkozó előtt szorongás tölt el bennünket, mintha megéreznénk, hogy a megbeszélés nem fog kedvezően alakulni. Ennek fordítottját is megtapasztaltuk már sokan, amikor örömteli előérzet fog el bennünket egy később sikeres esemény előtt.

Tovább a Népszava cikkre >>