Tanácsadók  ›   Kiemelt tanácsadók

Kiemelt tanácsadók - Oláh Rita

Oláh Rita

Integrál tanácsadó, Watson team coach és pszichodráma asszisztens vagyok.

Hiszek abban, hogy az elfogadást és pozitív odafordulást nyújtó /segítői/ kapcsolatban, lehet igazán megismerni valódi önmagunkat, rálelni belső erőforrásainkra, hajtóerőinkre, és ez által Kierkegaard szavaival élve „azzá válni, aki valójában vagyunk”.

Az Integrál Akadémián integrál pszichológiát és segítő beszélgetést tanultam, integrál tanácsadóként végeztem. 2018-ban a Magyar Pszichodráma Egyesület által elismert pszichodráma asszisztens lettem, és jelenleg pszichodráma vezetőnek képződöm Daubner Bélánál. A tanulást és a fejlődést továbbiakban is nagyon fontosnak tartom, ezért jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem mentálhigiénés segítő szakának végzős hallgatója vagyok.

A segítő beszélgetés az a hely és kapcsolat, ahol elmondhatod, ami benned van. Én elfogadással, értő figyelemmel kísérlek önmagad, kapcsolataid és helyzeted megismerésében és megértésében. Őszinte és biztonságos téret nyújtok ahhoz, hogy szabadon megélhesd érzéseidet, rátalálj a stabilitást és biztonságot nyújtó belső értékeidre, működési módjaidra. Pozitív odafordulással és megfelelő eszközökkel segítelek abban, ha úgy döntesz változást szeretnél az életedben, és te magad is változni szeretnél egy boldogabb élet reményében. A segítő beszélgetés nem terápia és nem tanácsadás, hanem kísérés. Neked szól a segítő beszélgetés, ha: 

- Párkapcsolati, családi, baráti és munkehelyi kapcsolati nehézségeidre keresed a válaszaidat, megoldásaidat.
- Egyedül érzed magad akár kapcsolatban élsz, akár nem.
- Úgy érzed, hogy túlzottan igyekszel másoknak megfelelni és a konfliktusokat kerülni, és szeretnéd az érzéseidet, pl. a dühödet kimutatni, a saját igényeidet kifejezni, és adott helyzetekben nem-et mondani.
- Munkád már nem lelkesít, és keresed a saját megoldásaidat a megújulásra.
- Elindulnál az önismeretben és ránéznél, az árnyékos részeidre.
- Ha csak szeretnéd, hogy valaki meghallgasson és figyeljen rád. Szeretnél biztonságos közegben önmagadra és nehézségeidre jobban rálátni, és érzelmileg megerősödve elégedettebb és egészségesebb életet élni.

Pszichodráma és a Watson team coaching módzsereivel segítelek abban, hogy a csoportban megéld spontaneitásodat, kreativitásodat. Mozgásos, interaktív gyakorlatok segítségével magadraölthetsz olyan  szerepeket, amik segítenek megérteni cselekedeteidet, reakcióidat bizonyos helyzetekben. A védett és biztonságos csoport terében, problémáid megoldásában új mintákat, új megoldásokat kapsz és próbálhatsz ki. A csoportban nagy erőt kapsz, ha megérzed, hogy nem vagy egyedül, vannak hasonló témával dolgozó társaid, segítőid.Integrál Akadémiás barátaimmal létrehoztuk az Integrálom baráti közösséget, és a jelenleg is fejlődő Integrálom Facebook oldalt, ahol informálódhatsz az induló pszichodráma csoportunkról.

Ha szeretnél biztonságos közegben önmagadra és nehézségeidre jobban rálátni, és érzelmileg megerősödve elégedettebb és egészségesebb életet élni, akkor keress bátran. Elérhetőségeim: rita.olah.pd@gmail.com, telefon számom: 06-20-522-66-24