Tanácsadók  ›   Kiemelt tanácsadók

Kiemelt tanácsadók - Szántai Zsombor

Szántai Zsombor

Integrál tanácsadó, mentor valamint pedagógiai- és családsegítő munkatárs vagyok.

Önismereti utam elején a harcművészetek gyakorlása, majd tanítása alatt ezek filozófiai háttere is támogatott 16 éven át. Sokat tanultam mestereimtől ezen évek alatt, a Tao útja és tanításai, a Buddhizmus és a meditáció így kerültek az életembe. Két éven át hallgattam a Gyémánt Út Buddhista Központ tanításait, miközben szintén két évig kommunikációt és filozófiát tanultam az Esztergomi Tanítóképző Főiskolán.

2004-ben az EU által támogatott mobilitási programok keretein belül kezdtem el közvetlenül foglalkozni fiatalokkal és nemzetközi csoportokkal. 6 éven át csoportvezetést, csoporton belüli dinamikák rendezését tanultam szemináriumokon, számos ország (Olaszország, Lengyelország, Spanyolország, Csehország és egyéb európai uniós országok) animátor, mentor, team-leader, és mediátor vezetőképzésein, ahol főleg a 16-30 éves korosztály folyamatait figyeltem és kísértem.

Eközben a nyugati pszichológia és a keleti tanítások ötvözésének gondolata mindvégig foglalkoztatott: ennek mentén több energetikai rendszerben is kiképződtem (pl.: Tradicionális Reiki, Mátrixenergetika,) valamint NLP-s és imaginációs technikákat tanultam.

Az Integrál Akadémián 2018-ban végeztem, szakdolgozatomat kiváló eredménnyel védtem meg. A 3 éves Integrál Pszichológia képzésem alatt eddigi tudásom egy nagyobb egésszé állt össze bennem, és emellett hasznos technikákkal egészült ki, amiket mai napig használok egyéni klienseimnél, csoportvezetőként és a magánéletben is. Ezt a hasznos tudást és szemléletet, mint ajándékot adom tovább azoknak, akik hozzám fordulnak kihívásaikkal, problémát vagy nehézséget okozó élethelyzeteikkel.

Az INTA alatt két évig voltam az egyik vezetője a TAKE Önismereti Csoportnak, valamint Kemény Péter egyéves „Integrál Családállítás Műhely csoportvezetőknek” képzésén fejlesztettem tovább ismereteimet. Az élethosszig tartó tanulás és a belső munka fontos számomra, így jelenleg is továbbképzem magam. Sajátélményben leginkább a KIP, a Szomatodráma és a Családállítás módszereihez kapcsolódom, valamint kognitív képzések keretében képződő szociális asszisztens vagyok.

Integrál szemléletű megközelítéssel, szélesebb spektrumból, az aktuális helyzetedhez legjobban illeszkedő megoldással kísérlek folyamatodban.

Elérhetőségeim: integral@europe.com ; +36309703170