Integrál Pszichológia Képzés  ›   Tanáraink

Tanáraink

Táborosi Tímea

Táborosi Tímeának hívnak. Az Integrál Akadémián végeztem. Integrál tanácsadóként és csoportvezetőként dolgozom.

Mottóm: Sosem az a lényeg, hogy mi történt veled életed során, hanem, hogy mit teszel vele és mivé válsz általa. Hiszem, hogy a kihívások tanítanak bennünket, rávilágítanak életünk szépségére és belső erőnkre.

Saját személyes életutam legmeghatározóbb élményei az áldozati szerep, az apahiány és a folyamatosan jelen lévő érzelmi elhanyagolás, fizikai bántalmazás, mely hosszú évekig befolyásolta az önmagamhoz és a világhoz való viszonyomat.

Felnőttként állandósultak életemben az extrém, hatalmas kihívást jelentő helyzetek: túléltem egy autóbalesetet, életmentő műtéten estem át, a kislányom autoimmun betegsége miatt átmeneti időre elvesztette a látását, egy életveszélyes fizikai támadás során pedig majdnem meghaltam.

Mindezek mellett minden erőmmel próbáltam nő, feleség és anya lenni.

Egy mély és kilátástalan időszakban jelent meg bennem a vágy arra, hogy kiderítsem miért történnek az életemben traumatikus események, és elindultam önismereti utamon. Ráláttam arra, hogy nem a traumás sérüléseim határoznak meg, hanem hogy képes vagyok megoldani azokat, felépülni és valódi önmagammá válni.

Az utam során sokszor megállok és hálát adok. Hálás vagyok, hogy képes voltam elindulni és kitartóan haladni egy olyan úton, melynek a végén nem láttam a fényt, nem volt hozzá térképem, és az ösvényt is egyedül kellett kitaposnom. Hálás vagyok a bátorságomért, az erőmért és élni akarásomért, amit a folyamatom során megtapasztaltam és mindazokért az ajándékokért, amiket kaptam a történeteim által. Az általam megtapasztaltak segítségével tudom biztonsággal kísérni és megtartó jelenlétemmel támogatni a klienseimet. Hiszem, hogy valami réginek mennie kell, hogy valami új jöhessen helyette az életünkbe.