Integrál Pszichológia Képzés  ›   Tanáraink

Tanáraink

Dr. Daubner Béla

Dr.Daubner Béla orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, és jógatanár, az Integratív Pszichoterápiás Egyesület elnöke. Dr.Daubner Béla ifjú korában találkozott a keleti tanokkal, majd orvos lett belőle, később pszichiáter, majd pedig figyelme a pszichoterápia felé fordult.

A nyolcvanas években a Tétényi utcai Kórház pszichiátriai osztályán orvos, a pszichoszomatikus részleget vezeti, és a Magyar Pszichiátriai Társaság (MPT) alapító tagja. A korai kilencvenes években osztályvezető főorvos egy 220 ágyas pszichoterápiás osztályon, amely gyógyító közösségként működött.

Az osztályon pszichodrámát, tranzakció analízist, csoportos és egyéni hipnoterápiát, katathym imaginatív pszichoterápiát (KIP) és nagycsoport módszereket használtak a betegek gyógyítására.

A kliencvenes években a Nulladik Típusú Találkozások című TV műsorban tűnik fel spirituális érdeklődésével, a műsor szerkesztője is. '93-ban megalapítja az Integratív Pszichoterápiás Egyesület, melynek máig az elnöke. Indiába számos alkalommal utazik, ayurvéda honoris causa címet megszerzi és 2008-ban a Himalája Yoga tradíció jóga tanári képesítését. Rishikeshbe rendszresen látogatja Swami Rámát, ahol a jóga elméletében, gyakorlataiban és a meditációban mélyed el. Így ír magáról 2013-ban:

"Szerencsés embernek tartom magam. 16 éves koromban találkoztam a jógával, ayurvédával, hipnózissal, pszichoterápiával és az indiai bölcselettel. Ezek a találkozások kihajtottak, szárba szökkentek és talán még kapok kegyelmet, hogy a kivirágzásukat is megteremtsem. A lentiek adatszerűen tükrözik életem tanulási próbálkozásainak eredményeit. Így a 70. életévemben és kegyelemmel utána is, már csak tapasztalataim átadását, könyv formájában való összegzését és további önismereti mélyülést tervezek. Szeretnék azoknak segíteni, akik spirituális fejlődésben gondolkoznak és ehhez a szükséges önismereti alapokat is biztosítani szeretnék."