Integrál Pszichológia Képzés  ›   Tanáraink

Tanáraink

Sebő Júlia

Terapeutaként és jógaoktatóként is a test, a tudat és a lélek kölcsönös egymásra hatása, (ön)megismerő útja az, ami igazán érdekel. Útonjáróként már nem a megszabadulást keresem, hanem hogy a felébredés által, hogyan lehetek minél letisztultabb befogadója és megnyilvánító csatornája az élet áramlásának.

Emberképemet a transzperszonális-, az integrál- és a jógapszichológia alakította leginkább. Terápiás munkámban meghatározó a testbe és a JelenLétbe való megérkezés támogatása; a testi- és lelki intimitás gyógyítása, valamint a hétköznapi tudatszinteken kívül eső én-részek integrálásának segítése. Gyógyító folyamatok kísérésében a módosult tudatállapotok illetve a testtudatosság által megjelenő tudattalan – és tudatfeletti bölcsességére hagyatkozom. Jelenlegi munkám fókuszában a spirituális válság, illetve a nőiség-, szexualitás gyógyítása áll.

2000-ben végeztem az ELTE BTK pszichológia szakán. Pszichoterápiás tanulmányokat a transzperszonális pszichológia és a ken wilberi integrál pszichológia területén végeztem, miközben önismeretemet transzperszonális és gestalt szemléletű egyéni és csoportterápiákon mélyítettem. 2004 és 2008 között a Kheiron Központban dolgoztam születés élményt feldolgozó csoportokon asszisztensként. A magzati- és születésélmények egész életre gyakorolt hatásáról szerzett élményszintű tapasztalataim nagyban hozzájárultak terápiás szemléletem alakulásához. Klinikai pszichológia szakvizsgát 2006-ban tettem, és 2005-ben végeztem el az Integratív Pszichoterápiás Egyesület integratív hipnoterapeuta képzését. Pszichodrámával 2004-, mozgás- és táncterápiával (bodywork) 2007 óta foglalkozom.

A 90-es évek eleje óta része az életemnek a jóga és a meditáció. Saját életutam, valamint mások kísérése által szerzett tapasztalataim mára megerősítették azt az elképzelésemet, hogy legtöbbünk fejlődésének elősegítéséhez ma a spirituális és terápiás megközelítés ötvözése szükséges. Mindemellett a test és a lélek egymásra hatása az, ami igazán érdekel, ezért megtanultam egy MET (Muscle Effect Therapy) elnevezésű nonverbális, finom érintéseken alapuló terápiás módszert, mely a Wilheim Reich által kidolgozott Bodypsychoterapy módszerből fejlődött tovább, és amelynek segítségével hatékonyan oldhatók a verbálisan vagy kognitívan nehezen megközelíthető tudattalan blokkok, traumák.

2005 óta dolgozom egyéni terépiával integratív módszerekkel (KIP, hipnoterápia, kognitív terápia, relaxáció, szimbólumterápia, gestalt, bodywork), transzperszonális illetve integrál pszichológiai szemléletben. 2009-től csoportpszichoterápiával is foglalkozom, integrált mozgás- és táncterápiás (bodywork) csoportokat és pszichodráma csoportokat vezetek.