Rólunk  ›   Rólunk írták

Rólunk írták

Ahol még a szúfi tánc is tananyag - 2011. március 23.

Ma már nem csak a jó papoknak illik holtig tanulnia, hanem nagyjából mindenkinek. Manapság viszonylag szabadon megválaszthatja mindenki, hogy mit szeretne tanulni. A delphoi jósda feliratát sokan megszívlelik: ismerd meg önmagad. Sokan végeznek önismereti kurzusokat, személyiségfejlesztő tréningeket, de aki el szeretné annyira mélyíteni a tudását, hogy másokon is segíteni tudjon, főiskolára megy, például pszichológusnak tanul vagy valami más mellett kötelezi el magát. Ám sokan rájönnek: diploma után is hatalmas lukak tátonganak ismereteikben. Igaz, az ezoterikus tanok nincsenek elismerve államilag, mégis óriási az érdeklődés e tekintetben is, főleg azért, mert az államilag elismert, kizárólag tudás alapú pszichiátriai képzésből hiányzik valami. Ez a felismerés vezette Gánti Bencét is, mikor megalkotta az integrál pszichológiai képzést.

Sokféle módszer van a lelki segítségnyújtás pszichológiai és spirituális piacán. Vajon melyik adja a legátfogóbb tudást? Erre a kérdésre többen többféleképpen válaszolnak. Az utóbbi húszegynéhány évben gigantikus méretekben elszaporodtak a különféle guruk, lelki gyógyítók, szellemi tanítók, asztrológusok, kártyajósok, sorselemzők, auralátók, s még hosszan sorolhatnánk tovább. Ami biztos: a könyvekből bebiflázható ismeretanyag és a patikákban megvásárolható gyógyszerek nem elégítik ki a teljes igényt, ami az emberi lélek gyógyításához szükséges.

Az Integrál Akadémia hazánk egyik olyan emberismereti képző helye, ahol mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati téren elindulhatnak a tanulni vágyók, ahol egyszerre van jelen a materiális és spirituális tudás elegye. Az integrál szemléletet Gánti Bence integrál szemléletű klinikai szakpszichológus, a keleti tanok ismerője, kommunikációs- és személyiségfejlesztő tréner honosította meg Magyarországon az elmúlt 10 évben. Az integrál pszichológia, amely szakot 2006 óta lehet hallgatni, szakértői módon szintetizálja a nyugati pszichoterápiás és pszichológiai ismereteket, valamint a spirituális bölcseleti hagyományok tudatról szóló tanításait.

Tovább a Harmonet cikkre >>

 

Dervistánc