Aktuális

Aktuális

Hogyan ér össze a nyugat pszichológiája a kelet bölcsességével?


Hogyan ér össze a nyugat pszichológiája a kelet bölcsességével?

Integrál Akadémia előadás és saját élményű terápiás kommunikáció bemutató a Magnet Közösségi Ház Évadnyitó Élménynapján, szeptember 3-án.

 

 

Az emberek egyre nagyobb tömegeit érdekli a személyiségfejlesztés, a meditáció, az önkeresés és a belső lehetőségek tárházának kibontakoztatása. A keleti hagyományokban ősidőktől fogva léteznek meditációs módszerek, de vajon elegendőek-e ezek ma a modern embernek? Megoldható-e minden probléma és megvalósítható-e a személyiségfejlődés felsőbb régiója pusztán csendes ülésekkel, jógázással, és elvonulásokkal?
A nyugati pszichológia önismereti-csoportozó világa olyan minőségeket hozott létre, amelyek keleten nem találhatóak meg annyira: a spirituális társas viselkedési sémákat, vallási kereteket meghaladó, a spontán jelenből születő hiteles emberi kapcsolódást.
Ha a kelet a jelenlét, akkor a nyugat a kapcsolat. A kettő szintézise az integrál élmény lényege: a jelenléttel teli kapcsolódás és a kapcsolatokban levő mély jelenlét.

A spirituális bölcseletek legjavát és a modern tudományos lélektan kincseit az integrál pszichológia ötvözi.

 

Hamarosan indul a 11. évfolyamunk az Integrál Pszichológia Szakon.
Ha úgy érzed, hogy itt az idő, hogy Te is részese legyél, akkor csatlakozz hozzánk!

 

Előadásunkon ízelítőt kapsz az integrál életérzésből, bemutatjuk nemzetközi világban újhullámként terjedő integrál pszichológiát, valamint a képzés menetét és részleteit, a saját élményű terápiás kommunikáció bemutatónkon pedig betekintést nyersz az emberi segítő szakma beszélgetési technikáiba és módszereibe.

 

A Terápiás Kommunikációról
A Terápiás Kommunikáció Tréning során - melyre a három éves képzésünk második és harmadik évében kerül sor -  olyan segítővé válsz, aki képes teret adni, facilitálni és a flow elv alapján együtt áramlani azzal a folyamattal és tartalommal, amely a kliensből meg akar nyilvánulni.

Az integrál tanácsadás egy gyakorlatkészlet, ami egymásra épülő gyakorlatokból áll, humanisztikus pszichológiai alapokon nyugszik és egy képzési szuperstruktúra épül rájuk. Az integrál megközelítés nem csak egy elmélet, hanem egy attitűd, egy hozzáállás az emberekhez, önmagunkhoz és a világhoz, egy újfajta attitűd a tanácsadó-kliens viszonyban.

A képzésünk során felépítünk egy tanácsadói gyakorlatokból álló készletet, ami által a tanácsadó is átalakul, eléri, illetve megközelíti az integrál személyiség szintjét. A képzési program tartalmazza a humanisztikus pszichológiai irányzat technikáinak elemeit, alapvető NLP-s technikákat, meditációs elemeket, pszichodinamikus szempontokat, légzésmunkát és a katarktikus érzelmi átélés egyes módszereit. Az az idő, amit terápiás üzemmódban töltünk, az önzetlenség, tudatosság, intuíció, a feltétel nélküli pozitív elfogadás, a nyíltszívűség, erőszakmentesség és a mélyebb intimitás perceivé válnak. A képzés elvezet ahhoz, hogy megerősítsük magunkban ezeket a kvalitásokat, értékrendet és keretet nyújt a tanácsadói munkához. 


RÉSZLETEK

Időpont: 2016. szeptember 3. szombat, 19.00-21.00
Helyszín: Magnet Közösségi Ház, Sziddhárta terem (Budapest VI., Andrássy út 98.)
Előadó és csoportvezető: Tóth Szilvia integrál szemléletű önismereti mentor, kommunikációs tréner

További információ és jelentkezés: Bobák Szilvia, bobak.szilvia@integralakademia.hu