Aktuális

Aktuális

Enneagram hétvége 2016. április 23-24.


Jobb emberi kapcsolatokra vágysz? Szeretnéd jobban ismerni és kezelni az embereket?

Bővítsd az ismereteidet és az eszköztáradat az ENNEAGRAM személyiségtípus rendszerrel!
Ismerd meg a rendszer embertípusait, és használd már aznap az életedben és a munkádban!

Két napos előadás április 23-24-én.

 

 

Ezt a hétvégét ajánljuk neked

 • mint lelki segítőnek, akár pszichológiai, akár alternatív módszerekkel dolgozol, ha szeretnéd a tudásodat kiegészíteni ezzel a rendszerrel, hogy professzionálisabb legyél az emberekkel való munkádban,
 • mint vezetőnek, illetve ha a céges világban emberekkel dolgozol,
 • mint laikus érdeklődőnek, ha érdeklődsz a pszichológia és az önismeret iránt.

 

A hétvégi kurzuson

 • megismered a különböző karakterek működését és fejlődési lehetőségeit, elakadási pontjait, mely megtanít a változásra, illetve annak kezelésére.
 • az ismereteid által elfogadóbbá válhatsz a különböző embertípusokkal szemben.
 • megérted a változás és a fejlődés dinamikáját, hogy meglásd annak lépéseit, és azt alkalmazd az életedben és a munkádban.

 

Mi is az Enneagram?

Az enneagram 9 típusra osztja az embereket, innét a neve – „ennea” = 9, „gram” = jel, lenyomat, ábra, tehát „az ábra, ami 9 részből áll”. Egy szakrálgeometrikai ábráról van szó, ahol egy körben egy fura sokszög van, mely 9 ponton metszi a kört, így kapjuk meg a 9 pontot, típust. Mindegyik pont, vagyis típus a kora gyermekkorból indul, azaz az ego kialakulásától ered, az ego gyökeréből vezeti le az egyes emberek (típusok) jellegzetes viselkedéses, érzelmi és gondolati beragadásait, azaz karakterfixációit. Jelzi a normál tartományt, jelzi a patológiás tartományt, és jelzi az előrehaladott, önmegvalósító, s spirituálisan felébredett tartományait is az egyes típusoknak. Így tehát vannak analitikus, pszichopatológiai és transzperszonális vonatkozásai is, egy ezoterikus gyökerű, ugyanakkor integratív pszicho-spirituális típustan.

 

Tematika - Hogyan épül fel a hétvége két napja?

1. nap - április 23.
Az enneagram története
A rendszer személyiség vetületei: ösztönök, érzelmek, attitűd, viselkedés
Az enneagram karakterek bemutatása (az idő függvényében 5 vagy 6 karakter)

2. nap - április 24.
Az enneagram karakterek bemutatása (az előző nap folytatásaként 3 vagy 4 karakter)
A karakterek felismerése
A karakterek, mint minőségek és energiák
A rendszer dinamikája. Az enneagram teljessége.
Karakter azonosítási módszerek
A karakterek kapcsolatai.
A fejlődés útjai, „az egyensúly felé”.

 

Részletek

Időpont:
2016. április 23. 9.00-18.00
2016. április 24. 9.00-17.00
A kétnapos program részvétei díja: 18.000 Ft

 

Helyszín: FIGYELEM! A kurzus két napja két különböző helyszínen lesz!
Április 23-án Budapesti Corvinus Egyetem, VIII. terem (Budapest IX., Közraktár u. 4-6.)
Április 24-én Magnet Közösségi Ház, Lótusz terem (Budapest VI., Andrássy út 98.)

Ha április 15-ig befizeted a részvételi díjat, ingyenesen elküldjük neked a 100 oldalas Enneagram e-jegyzetünket, hogy bármikor felidézhesd a hétvégén tanultakat.

 

Az előadó

Miskolczy András tréner, management-tanácsadó és programfejlesztő

Az Arius Tréning és Tanácsadó Kft. alapítója, management-tanácsadó és tréner. Szakterülete: vezetői tevékenységek gyakorlata, a személyes hatékonyság fejlesztése és a karakterek együttműködésének optimalizálása.

„Pedagógusként végeztem és mindig új kihívásokat kerestem. Az iskolai oktatást saját vállalkozás követte, majd külföldön vállaltam munkát, később a multinacionális üzlet világában jutottam vezető beosztásba. Húsz éve felnőttoktatással és személyiségfejlesztő programokkal foglalkozom.
Az enneagrammal 1995-ben találkoztam először. Nagyon hamar megéreztem, hogy egy olyan témára bukkantam, ami végig fogja kísérni az életemet és ezt egyáltalán nem bánom, sőt szerencsének tartom.
Mindennapi munkámban gyakran támaszkodom a tranzakcióanalízis és konfliktus kezelés jól kapcsolható elméletére. Saját módszert sikerült fejlesztenem a bizalomépítés, együttműködési stratégiák és a személyes hatékonyságfejlesztés területén.

Kamaszkoromtól jellemez egyfajta személyiségfejlesztő, belső-utas törekvés. Sok mindent tettem és rengeteget gyakoroltam, annak érdekében, hogy eleget tegyek a delphoi jósda intelmének. A legtöbb élményt és előrelépést az önismeret terén, mégis gyermekeim születése óta mondhatom magaménak.
Csoda dolgokat figyeltem meg, és éltem át. Tapasztalataimat és tudásomat örömmel osztom meg mindenkivel, aki a tudatosságát fejleszti, a boldogságát keresi, vagy épp a sorsát igyekszik a kezébe venni.

Remélem, találkozunk a képzéseken.”

 

Élj a lehetőséggel! Regisztrálj most!

extform/6

Mi történik a regisztráció után?

 • 24 órán belül kapsz egy visszaigazoló emailt, hogy megérkezett a rendelésed.
 • A befizetést követően megerősítjük a foglalásodat.
 • A helyszínen a Szegedi Krisztina fog várni és mindenben segítségedre lesz a nap során.

 

Felmerültek kérdéseid?

 • Miért pont erre az enneagram tréningre menjek? Mert 2 napba sűrítve megkapod egy sokkal hosszabb tanfolyam tudásanyagát, ráadásul elképesztően kedvező áron.
 • Már annyi személyiségtípus elméletet ismerek, mihez kezdjek még eggyel? Az enneagram nem elméleti, hanem gyakorlati használhatóságával emelkedik ki a többi személyiségtipológia rendszerek közül, nem véletlenül használják az üzleti világban és a személyiségfejlesztésben.

 

További információ: Bobák Szilvia, bobak.szilvia@integralakademia.hu