Aktuális

Aktuális

Szeptemberben indul a jubileumi 10. évfolyam! - Ingyenes, interaktív nyílt nap 2015. szeptember 11-én!


 

Idén 10. éve, hogy elindult az első évfolyam az Integrál Akadémián. A képzés tartalma látszólag nem változott azóta, de egy titkot elárulunk neked: részleteiben letisztult, finomodott, bővült. Hisszük, hogy ennek a fejlődésnek fontos eleme, hogy kíváncsiak vagyunk a hallgatóink véleményére és visszajelzésére, amelyeket folyamatosan monitorozunk és a vezetőségben megvitatunk. Ebből számos elemet beépítettünk a képzésbe.

 

Szeretnél egy ilyen iskola jubileumi 10. évfolyamának tagja lenni?
Gyere el a nyílt napunkra és ismerj meg bennünket!

 

form16

 

Mi történik az Integrál Pszichológia szakon?
A spirituális bölcseletek legjavát és a modern tudományos lélektan kincseit az integrál pszichológia ötvözi. Ez a képzés megsegíti az átalakulást és kiképez az új tudatosság látására, értésére és másokban való támogatására. A képzés végére átfogó elméleti tudásod lesz az integrál szemléletről, a pszichológia és a spiritualitás gyakorlatban is alkalmazható tanításairól, továbbá gyakorlati technikai kiképzettséged és tudásod lesz az integrál szemléletű tanácsadói szintű terápiás munkára. Ehhez egy két éves, beszélgetési technikákat és módszereket tanító, gyakorlati tréninget építettünk be a képzésbe. A képzés része továbbá a sajátélményű terápiás folyamat és a spirituális gyakorlás megtapasztalása is, amely egy tetszőlegesen választható meditációs elvonulást jelent a három év alatt.

 

A hagyományos főiskolákhoz és egyetemekhez képest itt az évfolyam egyben egy különleges közösséggé is válik a személyiségfejlesztő, terápiás, szép és bemélyült együttléteknek köszönhetően, amely az integrált személyiséggé válásnak az egyik kulcsa. Külön figyelmet fordítottunk arra, hogy az előadók és csoportvezetők terápiás és gyakorlati alkalmakkor visszautaljanak az elméletre és viszont. Egy integrál tanácsadó akkor hiteles, ha bizonyos személyiségfejlődésen is keresztülmegy, és a személyisége és képességei sugározzák azt, amit az elméletben vall.

 

Mi az integrál szemlélet?
Az integrál szemlélet a kortárs Ken Wilbertől, a világhírű amerikai filozófustól származik, akit korunk egyik legjelentősebb gondolkodójának tartanak. Szemléletének lényege, hogy szakértői módon ötvözi a mostanáig felhalmozott nyugati pszichológiai, pszichoterápiás és ezen át a személyiségfejlesztési és kommunikációs ismereteket a többi társtudománnyal, valamint a keleti tanok lélektanával.

Az integrál szemlélet olyan globális lélektant, mindent felölelő átfogó térképet hozott létre, amely tudományos igényességgel illeszti össze a fő lélektani irányzatok használható magját, melyek a Földön a különféle kultúrákban és korokban létrejöttek. Az integrál szemlélet felismerte, hogy a XXI. század globális korában már nem az a kérdés, melyik kultúra a felsőbbrendű és elfogadható, és melyik a primitív és elvetendő, hanem, hogy minden egyes kultúra fontos ismereteket hordoz az emberi lélek és szellem működéséről, és az ember lelki működésének a teljes spektrumát csak ezek integrációjával kapjuk meg.

 

Érdekesnek találod?

 

Az ingyenes nyílt nap keretében megismerheted az integrál világképet, és a nemzetközi szinten is egyedülálló Integrál Pszichológia képzés menetét és módszertanát. Találkozhatsz velünk és megtapasztalhatod a hangulatot, amelyben tanulunk.

Gánti Bence szakmai vezető, továbbá a felsőéves hallgatóink és terapeutánk által facilitált gyakorlatok keretében ízelítőt kapsz az integrál elméletről, önismereti munkáról és az integrál közösségre jellemző légkörről.

 

A Nyílt Nap programja

16.00-17.00 Regisztráció
17.00-19.10 NYÍLT NAP bemutató Gánti Bence, valamint az Integrál Akadémia vezetőinek és hallgatóinak közreműködésével

  • Bemutatkozás
  • Az integrál szemlélet ismertetése
  • Közös élmény-ízelítő workshop gyakorlatok
  • Az Integrál Pszichológia képzés bemutatása
  • Kérdések

19.10-19.30 Szünet
19.30-21.00 Sajátélményű önismereti terápiás munka bemutató

 

Időpont: 2015. szeptember 11., péntek, 16.00-21.00
Helyszín: Moha Rendezvényház, Moha 300 terem (Budapest XIV., Gizella út 42-44.)

 

form16

 

FIGYELEM! AZ INGYENES NYÍLT NAP KERETÉBEN 5 % KEDVEZMÉNYT ADUNK A TANDÍJBÓL 2015. AUGUSZTUS 30-IG!
Ha már eldöntötted, hogy beiratkozol hozzánk, akkor érdemes most leadni a jelentkezésed. Ha augusztus 30-ig befizeted a tandíjat, akkor 5 % kedvezményt adunk az I. év 1. féléves tandíjából.

A kedvezményt a következő feltételek mellett biztosítjuk:

  • Leadod a jelentkezési lapot 2015. augusztus 21-ig.
  • Részt veszel a felvételi beszélgetésen: 2015. augusztus 17-28. között, a meghirdetett időpontokban.
  • Befizeted a kedvezményes tandíjat 2015. augusztus 30-ig.

 

További információ
Tanulmányi kérdésekben: Harkai Szilvi, info@integralakademia.hu, +36-30-225-3032
Nyílt nappal kapcsolatban: Bobák Szilvi, bobak.szilvia@integralakademia.hu, +36-30-225-8055