Aktuális

Aktuális

Lehetséges-e az agy és a szív házassága? Bevezetés a pszichológiai tudás és spiritualitás szív szintézisébe.


Lehetséges-e az agy és a szív házassága?
Bevezetés a pszichológiai tudás és spiritualitás szív szintézisébe.

Ingyenes, interaktív nyílt nap az Integrál Akadémián 2014. március 7-én!

Facebook eseményoldal: https://www.facebook.com/events/1394537594137137/

 

A mai változó korban nemcsak jó tudásra, de minőségi emberi közösségre is szükség van. Ha te is így gondolod, lehet, hogy köztünk a helyed!

 

Változik a világ és változunk vele mi is. Lehet, hogy azt tapasztalod, hogy a világ és a racionális elméd nem ad kielégítő választ a lelked kérdéseire. Ez nem véletlen.

A nyugati társadalmakban az önismereti út utóbbi évtizedekben megnövekedett fontossága új lehetőségeket és tapasztalásokat hozott és hoz az életünkben, amely megváltoztatja az élethez való hozzáállásunkat. Ez egy korábban ismeretlen, evolúciósan új szintet hoz magával. Ebben a szakaszban az újat már megízlelted, de még nem ismered teljesen, érzed, hogy a régi már nem működik igazán a számodra és tovább szeretnél lépni.
Mi a megoldás? Mi történik velünk ilyenkor és hová juthatunk el? Ilyenkor az egyik legfontosabb, hogy tanuljunk magunkról, az emberekről és a világról a pszichológia és a spiritualitás területein, és hogy hasonló fejlődési szintű emberekkel kapcsolódjunk. A fejlődés, amin átmész, egy olyan új tudatfejlődés, amely kulcsa a a globális változásnak.

A spirituális bölcseletek legjavát és a modern tudományos lélektan kincseit az integrál pszichológia ötvözi. Ez a képzés megsegíti ezt az átalakulást és kiképez az új tudatosság látására, értésére és másokban való támogatására. A képzés végére átfogó elméleti tudásod lesz az integrál szemléletről, a pszichológia és a spiritualitás gyakorlatban is alkalmazható tanításairól, továbbá gyakorlati technikai kiképzettséged és tudásod lesz az integrál szemléletű tanácsadói szintű terápiás munkára. Ehhez egy két éves, beszélgetési technikákat és módszereket tanító, gyakorlati tréninget építettünk be a képzésbe. A képzés része továbbá a sajátélményű terápiás folyamat és a spirituális gyakorlás megtapasztalása is, amely egy tetszőlegesen választható meditációs elvonulást jelent a három év alatt.

A hagyományos főiskolákhoz és egyetemekhez képest itt az évfolyam egyben egy különleges közösséggé is válik a személyiségfejlesztő, terápiás, szép és bemélyült együttléteknek köszönhetően, amely az integrált személyiséggé válásnak az egyik kulcsa. Külön figyelmet fordítottunk arra, hogy az előadók és csoportvezetők terápiás és gyakorlati alkalmakkor visszautaljanak az elméletre és viszont. Egy integrál tanácsadó akkor hiteles, ha bizonyos személyiségfejlődésen is keresztülmegy, és a személyisége és képességei sugározzák azt, amit az elméletben vall.

 

 

Az integrál szemlélet a kortárs Ken Wilbertől, a világhírű amerikai filozófustól származik, akit korunk egyik legjelentősebb gondolkodójának tartanak. Szemléletének lényege, hogy szakértői módon ötvözi a mostanáig felhalmozott nyugati pszichológiai, pszichoterápiás és ezen át a személyiségfejlesztési és kommunikációs ismereteket a többi társtudománnyal, valamint a keleti tanok lélektanával.

Az integrál szemlélet olyan globális lélektant, mindent felölelő átfogó térképet hozott létre, amely tudományos igényességgel illeszti össze a fő lélektani irányzatok használható magját, melyek a Földön a különféle kultúrákban és korokban létrejöttek. Az integrál szemlélet felismerte, hogy a XXI. század globális korában már nem az a kérdés, melyik kultúra a felsőbbrendű és elfogadható, és melyik a primitív és elvetendő, hanem, hogy minden egyes kultúra fontos ismereteket hordoz az emberi lélek és szellem működéséről, és az ember lelki működésének a teljes spektrumát csak ezek integrációjával kapjuk meg.

 

Érdekesnek találod?

 

Az ingyenes nyílt nap keretében megismerheted az integrál világképet, és a nemzetközi szinten is egyedülálló Integrál Pszichológia képzés menetét és módszertanát. Találkozhatsz velünk és megtapasztalhatod a hangulatot, amelyben tanulunk.

Gánti Bence szakmai vezető, továbbá a felsőéves hallgatóink és terapeutánk által facilitált gyakorlatok keretében ízelítőt kapsz az integrál elméletről, önismereti munkáról és az integrál közösségre jellemző légkörről.

 

A nyílt nap programja

16.00-17.00 Regisztráció, beszélgetés és ismerkedés az Akadémia hallgatóival
17.00-19.10 NYÍLT NAP bemutató Gánti Bence és az Integrál Akadémia vezetőinek és hallgatóinak közreműködésével

  • Bemutatkozás
  • Az integrál szemlélet ismertetése
  • Közös élmény-ízelítő workshop gyakorlatok
  • Az Integrál Pszichológia képzés bemutatása
  • Kérdések
  • Játéksorsolás

19.10-19.30 Szünet
19.30-21.00 Sajátélményű önismereti terápiás munka bemutató

 

Időpont: 2014. március 7., péntek, 16.00-21.00
Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem, 104. terem (Budapest XI., Ménesi út 5.)
Előzetes regisztráció: Bobák Szilvinél, bobak.szilvia@integralakademia.hu

 

FIGYELEM! AZ INGYENES NYÍLT NAP MELLETT 15 % KEDVEZMÉNYT IS ADUNK A TANDÍJBÓL, HA 2014. MÁRCIUS 28-IG JELENTKEZEL!
Ha már eldöntötted, hogy beiratkozol hozzánk, akkor érdemes most leadni a jelentkezésed. Ha március 28-ig befizeted a tandíjat, akkor 15 % kedvezményt adunk az első féléves tandíjból.

A kedvezményt a következő feltételek mellett biztosítjuk:

  • Leadod a jelentkezési lapot 2014. március 24-ig.
  • Részt veszel a felvételi beszélgetésen 2014. március 17-28. között, a meghirdetett időpontokban.
  • Befizeted a kedvezményes tandíjat 2014. március 28-ig.

 

TOVÁBBI KEDVEZMÉNYEKET NYERHETSZ, HA RÉSZT VESZEL A JÁTÉKUNKBAN!
FŐDÍJ: 50% tandíj kedvezmény az első félév tandíjából.

Kövesd a játékot a honlapon és a facebook-on!

 

További információ:
Tanulmányi kérdésekben: Harkai Szilvi, info@integralakademia.hu, +36-30-225-3032
Nyílt nappal kapcsolatban: Bobák Szilvi, bobak.szilvia@integralakademia.hu, +36-30-225-8055