Integrál pszichológia szak  ›   Tanáraink

Tanáraink

Ruzits Éva

Pályafutásomat a Heim Pál Kórház Gyermek- és Serdülőpszichiátriai Osztályán kezdtem, ahol a sürgősségi pszichiátriai állapotok, akut krízisek kezelésében szereztem tapasztalatot. Terápiás szemléletemet a mai napig meghatározza az a csapatmunka és szakmaközi együttműködés, amely az osztály működését jellemezte. Ezt követően a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál dolgoztam, ahol a gyors és célorientált szakértői vizsgálatok mellett hosszú egyéni-, család- és csoportterápiák folytatására is lehetőségem nyílt.

A tanulmányaim során megszerzett szaktudás és a változatos terápiás módszerek elsajátítása lehetővé tette, hogy különféle utakon kísérhessem el klienseimet. A klinikai gyermek szakpszichológusi diploma megszerzése mellett integratív gyermekterapeuta címet szereztem, elmélyedtem a pszichodráma, a rendszerszemlélet, a módosult tudatállapotokkal való munka és a nonverbális terápiák világában. De a legtöbbet a klienseimmel való terápiás kapcsolatból tanultam.

Tapasztalataimat szupervízorként valamint a felsőoktatásban pszichológia tanárként adtam át hallgatóknak illetve gyakornok kollégáknak. A mai napig fontosnak tartom, hogy visszaadhassak valamit abból a tudásból, amit tanáraimtól, mentoraimtól és a klienseimtől kaptam.

A fentiek mellett a képességek kibontakoztatása, a szorongásoldás, az életkori sajátosságoknak megfelelő teljesítménynövelés került a szakmai érdeklődésem előterébe a sportpszichológia módszertanát és a gyermekterápiás szemléletet integrálva.

 

Publikációk:

2016      Gyömbér Noémi – Kovács Krisztina – Ruzits Éva: Gyereklélek sportcipőben - Fiatalkori és utánpótlás sportpszichológia mindenkinek

2016      Gyömbér Noémi – Kovács Krisztina – Ruzits Éva: Gyereklélek sportcipőben – Mentális napló sportoló fiataloknak

BLOG Rólunk Aktuális Tanácsadók Integrál pszichológia szak Tudástár Galéria Kapcsolat

Integrál Akadémia © 2002 Minden jog fenntartva
Integrál Impulzus Kft.