Integrál pszichológia szak  ›   Tanáraink

Tanáraink

Egedi-Kovács Melinda

„Mélyen hiszek az együttérzésben, a minden lényre kiterjedő szerető gondoskodásban, az erőszakmentességben és abban, hogy mi magunk vagyunk a felelősek az életünk és a bolygónk sorsának alakulásáért."

1973. október 15-én született Budapesten. Melindának különös gyerekkora volt. Szülei közgazdászok, a racionalitás emberei, ugyanakkor mindketten művészetkedvelők, humán műveltségük magas színvonalú. A természet közelségének hiánya Budapesten egész gyermekkorában kínozza: 5 éves korától többször is elszökik otthonról, hogy „megkeresse az erdőket”. Néha napokra fák tetejére költözik, akár ott is alszik evés nélkül. Úgy érzi, elfárad a világtól és a fák tetején, ahol megszűnik az idő és a személyisége, feloldódik, boldog. A középiskolában már csak a művészetek iránt érdeklődik: sokat ír, tehetségesen rajzol, táncol és énekel.

A Magyar Iparművészeti Egyetem grafika szakán tanult, amit élvez, de 1998. áprilisában belső válságba kerül, levágja hosszú haját, kopaszra nyírja a fejét és kiköltözik Budakeszire. A döntést nem tudja megindokolni, noha anyagilag sikeres: saját grafikai céget vezet már diákként és egy nyári esküvő előtt áll. Budakeszin az ideje nagy részét az erdőben csavarogva tölti. Egy reggel felvesz egy stoppos idős párt, akik bezárták a kocsijukba a slusszkulcsukat. A férfi Mazdaznan mester, az asszony szintén, valamint ezoterikus tanító. A kocsiban folytatott néhány mondatos párbeszéd hatására Melinda barátságba kerül a 70 év körüli asszonnyal és naponta meglátogatja, hogy tovább beszélgessenek.

1998. májusában különös élmények sorozata lepi meg: színes fényeket lát, testen kívüli  és energiaélményei vannak. A következő napokban egyik pillanatról a másikra úgy érzi, hogy teljesen megváltozott a tudata, olyan, mintha egy elhívást kapott volna. 1998. június 5-én egy nyilvános tanfolyamon transzba esik és hangokat hall, valamint egy idegen hang szólal meg belőle. Hónapokon át tartó rendkívül intenzív, látomások, víziók, jelenések és médiumi élmények következnek. Több ember megkeresi, hogy problémáira választ adjon. Ettől az élménytől kezdve vegetáriánussá válik és elvonultan él. Iskolai tanulmányait kénytelen abbahagyni megváltozott tudatállapotai miatt.

Egy sugallat hatására felvételizik Athénba a Képzőművészeti Akadémiára, ahová felveszik festő szakra, így az őszi tanévkezdés már Athénban történik. A Görög szigeteken utazgat, fest,  folyamatosan vannak jelenései, érzékeli mások szándékait és hangokat hall. Végül kéri a végleges áthelyezését Rhodosra, ahol teljesen egyedül tölti a telet, miközben leírja és megfesti vízióit. Emlékszik több előző életére és kapcsolatba kerül előző indiai életének szereplőivel.

1999. augusztus 20-án felvételét kéri az India melletti, bengáliai Srí Csétanja Száraszvat Máth női szerzetesei közé. Az avatása Rómában történik meg.
1999. novemberében barátaival megalapítja a Mandala-Veda Könyvkiadót és a könyvek tervezésével, valamint festéssel és énekléssel foglalkozik. Hetente tart előadásokat otthonában és vidéki nagyvárosokban. 2001-től évente utazik Bengáliába tanulni a mesterétől és lelki gyakorlatokra. Tanulmányozza a Jóga több irányzatát, a Bhaktit, a Tantrát, a Buddhizmust, a Máyáváda filozófiát és a szanszkrít nyelvet és az élőételes táplálkozást. 2002-ben Bráhminná szentelik. 2003-tól saját kolostort és kisegyházat alapít férjével Budakeszin.

2004-ben zenekart alapít és addig írt dalait Cd-re énekli, amit Londoni kiadója megjelentet Angliában, Ausztráliában és Magyarországon. 2006-ban elhagyja saját magyarországi misszióját és csak Indiai kapcsolatait ápolja valamint az indián, sámán és táltos hagyomány gyakorlatával is megismerkedik. 2007-től előadásokat tart, énekel és ezoterikus fesztiválokat szervez. 2008-tól az Elixír Magazinban szerkesztőként publikál.

BLOG Rólunk Aktuális Integrál pszichológia szak Tudástár Galéria Kapcsolat

Integrál Akadémia © 2002 Minden jog fenntartva
Integrál Impulzus Kft.