Integrál Pszichológia Képzés  ›   Tanáraink

Tanáraink

Bedő Nóra

Felső vezetői, közgazdász szerepből formálódtam át a segítői hivatásra. Ebben nagy szerepe volt önkéntes munkámnak egy anyaotthon létrehozása kapcsán 2004-től. Először energetikai gyógyítást tanultam, majd továbblépve a belső lelki okok, mögöttes családi dinamikák feltárása felé képeztem magam tovább. Az Integrál Akadémia 3 éves integrál pszichológia szakát végeztem el 2011-ben, közben tanultam külön terápiás kommunikációt, majd Hellinger-féle családfelállítást és SzomatoDráma csoportvezetést.  Veit Lindau német integrál szemléletű coach vezetésével a magyarországi Living Master Club és Human Trust csoportok létrehozásában és vezetésében vállaltam nagy szerepet, melyben lehetőségem nyílt a családállítás és SzomatoDráma csoportok mellett integrál szemléletű önismereti csoportok vezetésében is jártasságot szerezni. Aztán következett egy új irány, az antropozófiai alapokon nyugvó Tao – Hárfa, mely segítségével hangrezgés kezeléseket adok egyéni folyamatokban.

Segítői munkám alapja egyéni folyamatokban is az integrál pszichológia és a hellingeri szemlélet a családi tudattalanból ható erőkről. Humanisztikus terápiás módszerekkel segítem a hozzám fordulókat. Fogom a kezüket az úton, hogy meghozhassák saját döntéseiket, felelősséget vállaljanak életükért, rálássanak az elakadások okára, saját személyiségük mozgatórugóira.

Férjemmel 33 éve élünk együtt nagy szeretetben, azonban sok krízissel és kihívással teli kapcsolatban. Az igazi önismereti út számomra ez a párkapcsolat, melyben többféle próbálkozás után mindig az együtt fejlődés és egymás mellett maradás mellett döntöttünk. Két gyermekünk van, akik már felnőttek. Viktória 26 éves, rabbinak tanul New Yorkban,  Dávid pedig 24, a Corvinus Egyetemen végzett és éppen Kínába készül munkát vállalni. Sokat tanítottak és tanítanak ők is nekem. A gyermekeinkkel való problémák voltak az első komoly figyelmeztető jelek, hogy a családi rendszer kibillenéseivel foglalkozni kell, nem lehet a szőnyeg alá söpörni a problémákat. Ezért a családállítás az a módszer, amit a leginkább ajánlok másoknak is és az INTA hallgatókkal is ezt szeretném megismertetni .

2011 őszén, az INTA elvégzése után létre hoztam egy integrál szemléletű terápiás központot, melyet Szereteterőnek neveztem el. Azóta is ott dolgozom, teljes munkaidőben más kollegákkal együtt az integrál szemlélet jegyében.

További információ a honlapomon: www.szeretetero.hu