Integrál Pszichológia Képzés  ›   Tanáraink

Tanáraink

Pap Dávid

Budapesten születtem, és itt is élek, bár 16 és 24 éves korom között külföldön próbáltam szerencsét. Pszichológus alapdiplomámat a jeruzsálemi Hebrew University-n szereztem, a ráképzéseket itthon teljesítettem.

Pszichológus-orvos családból származom, így korán „fertőződtem”, eredetileg mégis közgazdásznak készültem. Egy év a Közgázon azután meggyőzött arról, hogy a jövőm nem ebben az irányban fekszik.

Szakmai életem talán atipikusan kezdődött, a milton ericksoni szemlélet fogott meg először, így ez a megközelítés adta az alapot későbbi munkámhoz. Több irányzatban képződtem (integratív hipnoterápia, pszichodráma, kognitív- viselkedésterápia), az ericksoni módszerekről bővebbet a Milton H. Erickson Foundation & Institute 3-lépcsős képzésén sajátítottam el az arizonai Phoenix-ben.

Gondolkodásomat talán leginkább a pozitivizmus, a holisztikus és rendszer-alapú szemlélet, az egyén saját sorsáért érzett felelősség, és az önérvényesítés fontossága jellemzi.

Elsősorban rövidterápiás módszerekkel dolgozom, igyekszem 80%-20% arányt tartani a rövid- és hosszúterápiás esetek között. Emellett vezetői tanácsadóként, coach-ként és trénerként dolgozom, az Integratív Pszichoterápiás Egyesület titkári teendőit látom el, hírmondóját és weblapját szerkesztem, az egyesület integratív gyermekpszichoterápiás módszerspecifikus képzésének szervezését, adminisztrációját intézem, valamint egyes moduljaiban meghívott oktatóként funkcionálok.

Pár éve indítottam el a háromlépcsős ericksoni rövidterápiás műhelyt, melyet jelenleg szüneteltetni vagyok kénytelen, de remélhetőleg nemsokára az IGYP-vel együtt a Károli Gáspár Református Egyetemen fogom oktatni.

Honlap: www.artcom.hu